Kollane allveelaev uputas Meistrite liigas liiga hilja üles ärganud jumalanna

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Arnaut Danjuma lõi täna kaks väravat.
Arnaut Danjuma lõi täna kaks väravat. Foto: ISABELLA BONOTTO/AFP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas on nüüd sotid selged: viimasena taga pääsme 16 parema hulka Villarreal, kes alistas võõrsil 3:2 Atalanta. Klubid pidanuks lahingusse astuma eile hilisõhtul, kuid ootamatu lumesadu lükkas kohtumise edasi.

Mängus oli palju, sest lahingu võitja kindlustas Manchester Unitedi selja taga F-grupis teise koha. Tunnustatud statistikaagentuur Opta teatas enne avavilet, et Villarreali tõenäosus edasi pääseda on 65,3 protsenti.

Üsna kiirelt sai selgeks, et Opta mehed polnud seda kohvipaksu pealt arvutanud. Hollandlane Arnaut Danjuma viis Hispaania satsi juba 3. minutil juhtima ning 42. minutil oli täpne Etienne Capoue.

Otsustava naela lõi Atalanta kirstu Danjuma. Tegemist on teise Villarreali – fännid kutsuvad neid kollaseks allveelaevaks – palluriga, kes löönud ühel Meistrite liiga hooajal neli väravat: hooajal 2008/09 sai sellega hakkama Joseba Llorente.

Ehkki Atalanta jäi kodus 0:3 kaotusseisu, ei andnud Itaalia võistkonna mehed alla. 71. minutil oli täpne Ruslan Malinovski ning üheksa minutit hiljem Duvan Zapata. Atalanta – fännid kutsuvad neid jumalannaks – jätkas surumist ning mõni minut enne lõppu tabas Luis Muriel ka posti, kuid edasipääsuks vajalikke väravaid ei tulnud kuidagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles