Xavi ründas hoolealuseid: osa teist ei tea, mida tähendab Barcelona esindamine

Toimetas Karl Juhkami
Copy
FC Barcelona peatreener Xavi (paremal).
FC Barcelona peatreener Xavi (paremal). Foto: Matthias Schrader

Kui FC Barcelona peatreener Xavi pärast 0:3 kaotust Müncheni Bayernile, mille tagajärel nad Meistrite liigast pudenesid, ajakirjanike ette ilmus, oli ta vaoshoitud ja viisakas ning sõnastas meediale klubi uue eesmärgi: võita Euroopa liiga. Mõned minutid varem tiimi riietusruumis oli juhendaja olnud aga hoopis teistsugune.

Nimelt raporteerib Hispaania väljaanne Sport, et Xavi olevat pärast 0:3 kaotust mängijatele karjatanud: «Mõni teist ei mõista, mida tähendab Barcelona esindamine!»

Kuluaarides kõneldakse, et novembri alguses pukki pääsenud klubi legend on valmis meeskonnas suurpuhastust tegema, et õhkkond ja meelestatus sobivaks sättida.

Seda on tal aga kergem öelda kui teha, sest Barcelonal tuleb üleminekuturul tegutsedes jätkuvalt arvestada rangete finantspiirangutega. Nimelt pole klubil võimalik kehva majandusliku olukorra tõttu ühtegi mängijat enne osta, kui nad kellestki lahti saavad. Nõnda ongi jaanuaris oodata Kataloonias tõsisemat aadrilaskmist.

15 vooru järel hoiab FC Barcelona koduliigas 23 punktiga seitsmendat kohta. Xavi käe all on meeskond pidanud praeguseks viis kohtumist, millest võitnud kaks ja viigistanud ühe.  

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles