USA talendikütt: võib-olla mitte veel 2022. aastal, aga Kriisa koht on NBAs

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kerr Kriisa palliga.
Kerr Kriisa palliga. Foto: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports/Scanpix

Eesti üks andekamaid korvpallureid Kerr Kriisa on Arizona ülikoolis näidatud esitustega pannud rääkima suure osa USA korvpalliskeenest. Läinudöise ilusa partii järel sai mängujuht spetsialistidelt kõvasti kiita. 

Esialgu veidi hädas olnud Kriisa põrutas matšis Illinoisi vastu teise poolajaga 17 silma, kokku 19 ning vedas Arizona võõral väljakul 15 000 silmapaari ees 83:79 võidule. 

«See ei pruugi küll juhtuda 2022. aastal, aga Kerr Kriisa on NBA mängija. Tal on kolmese joone lähistelt imeline pick'n'roll'i (kattemäng) tunnetus. Temas leidub teatav «kontrollitud kaos», mida ohjeldades suudab ta mängu muuta,» säutsus NBA draft'i analüüsija ja talendiotsija Max Feldman.

Häid sõnu jagus ka Arizona peatreeneril Tommy Lloydil. «Imeline,» hindas ta Kriisa teist poolaega. 

«Kui tööd alustades nägin teda esimest korda floater'eid ja keerulisemaid lähiviskeid harjutamas, siis põhimõtteliselt ükski ei tabanud. Eelmisel aastal lendasid need mööda. Ütlesin talle, et sellised asjad võtavadki aega, aga tööd tuleb edasi teha. Mul olid teatud ideed ja panime plaani paika. Nüüd hakkab kõik paika loksuma.»

Lloyd viitab sellele, et kui reeglina valis Kriisa pigem kaugviske, siis nüüd on tema mäng muutumas mitmekülgsemaks. Viimane matš oli heaks näiteks. Kolmesed ei sopsanud hästi, ent eestlane leidis läbimurretega ikkagi võimaluse punkte koguda ja tiimi vedada.

«Oleksin pidanud selle varem läbi hammustama, aga teisel poolajal jäi minu vastu pick'n'roll-kaitse ka veidi passiivsemaks. Ilmselt arvasid nad, et ega ma midagi tee. Kasutasin võimaluse ära,» märkis Kriisa. 

Jaanuaris 22. sünnipäeva tähistav mängujuht on tõusnud Arizona üheks kindlaks liidriks. Ta on üheksas kohtumises teeninud keskmiselt veidi üle 27 minuti, visanud 11,9 punkti, jaganud 5,2 resultatiivset söötu ja noppinud 2,8 lauda.

Kõige selle juures on eriti tähtis, et võistkond pole kaotanud ainsatki kohtumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles