Thierry Neuville naaseb pärast hirmsat avariid autorooli (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Neuville Thierry (paremal).
Neuville Thierry (paremal). Foto: Nikos Katikis/LPS via ZUMA Press/Scanpix

4. detsembril Hyundai uue hübriidautoga hirmsa avarii teinud ning jõeorus lõpetanud Thierry Neuville saab täna neljarattalise testimisega jätkata.

Lõuna-Korea autotootja mehaanikute töökorda putitatud masin pannakse esmalt proovile Saksamaal Frankfurdi lähistel, pärast mida siirdutakse taas Prantsusmaa Alpidesse, et imiteerida järgmise hooaja avaetapi ehk Monte Carlo tingimusi. 

Neuville ja tema kaardilugeja Martijn Wydaeghe viidi pärast õnnetust mõlemad haiglasse. Kui roolikeeraja lasti sealt välja võrdlemisi kiiresti, siis Wydaeghe murdis avariis rangluu ja käis operatsioonil. Kuna sellest taastumine võtab aega kuus nädalat, loeb testil Neuville'i kaarti Julien Vial. Uue hooaja avaetapiks peaks Wydaeghe kõigi eelduste kohaselt aga tagasi kõrvalistmel olema. 

Belglane tunnistas pärast väljasõitu Belgia rahvusringhäälingule, et uus hübriidauto oli see, mis õnnetuses tema ja Wydaeghe elu päästis. «Väljasõit oli ikka suur. Sõitsime kurvi otseks ja seekord ei vedanud, kuna pärast pööret ootas meid 30 meetri sügevune kuristik. Langemine oli väga suur,» sõnas ta.

«Uus auto päästis meid ja turvaraam tegi oma tööd. Tänu sellele pääsesime sisuliselt vigastusteta. Ma arvan, et praegused autod on turvalisemad kui eales varem. Turvalisuse koha pealt oleme selgelt sammu edasi astunud ning see on ainult positiivne,» lausus Neuville RTBFile. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles