Kellest võiks saada Andrea Adamo mantlipärija? Valikus kaks Eestiga tihedalt seotud meest

Postimees Sport
Copy
Hyundai endine tiimipealik Andrea Adamo.
Hyundai endine tiimipealik Andrea Adamo. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiimi pealiku Andrea Adamo tagasiastumisest on möödas juba üle nädala, kuid tema mantlipärija on jätkuvalt lahtine. Ralliajakirjaniku David Evansi arvates kuuluvad valikusse kaks Eesti ja eestlastega tihedalt seotud meest: Christian Loriaux ja Alain Penasse.

Loriaux on aasta alguses M-Spordist lahkunud ja Hyundaiga liitunud insener, kes on uue i20 Rally1 auto peamisi arhitekte.

Belglane on Fordi aegadel teinud tihedat koostööd Markko Märtini ja Ott Tänakuga. Loriaux’ üheks märkimisväärsemaks saavutuseks on kindlasti Ford Focus RS WRC03 auto, millega omal ajal noppis karjääri esimese võidu just Märtin. 2002. aastast Fordi rallitiimis ja hilisemas M-Spordis töötanud Loriaux’l on varasem koostöökogemus ka Tänakuga.

Teine valik on samuti belglane Penasse, kes oli kuni selle suveni Hyundai tiimi mänedžer. Eestiga tihedalt seotud Penasse küll lahkus meeskonnast, kuid Evansi arvates pole tema taasliitumine võimatu.

Alain Penasse.
Alain Penasse. Foto: Hyundai Motorsport /Helena El Mokni

Värvikireva minevikuga Penasse on aidanud nullist üles ehitada Hyundai rallimeeskonna, mis võitis aastatel 2019 ja 2020 konstruktorite MM-tiitlid. Penasse on rolli mänginud Märtini ja Urmo Aava karjääris.

Lisaks Eesti rallimeestele on Penasse ka eraeluliselt Eestiga tihedalt seotud. Aastaid tagasi jättis ta siia oma südame, tal oli pikk suhe eestlannaga. Nende poeg elab endiselt Maarjamaal.

Evans pakkus oma artiklis veel välja praegu rahvusvahelise autoliidu (FIA) rallijuhi Yves Mattoni, kes on samuti belglane. Matton on aastatel 2012–2018 juhtinud Citroëni tiimi.

Avalikkuses on vihjatud ka Petter Solbergile, kelle poeg Oliver kuulub praegu Hyundai meeskonda. Maailmameister Solberg on varem omanimelist tiimi juhtinud ning võiks Tommi Mäkineni eeskujul, kes aitas tõusule Toyota tiimi, võtta üle ka suurtiimi ohjad.

Petter Solberg (paremal) ja Oliver Solberg.
Petter Solberg (paremal) ja Oliver Solberg. Foto: Volkswagen Motorsport
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles