Pareiko ja Klavan lähevad belglasi murdma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krakowi Wisla särgis krooniti Sergei Pareiko ka Poola meistriks.
Krakowi Wisla särgis krooniti Sergei Pareiko ka Poola meistriks. Foto: Laura Oks

Täna jätkatakse jalgpalli Euroopa Liigas 1/16-finaali kohtumistega. Nii Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaar kui ka Sergei Pareiko tööandja Krakowi Wisla kohtuvad Belgia tippklubidega.


Sergei Pareiko koduklubi Krakowi Wisla läheb vastamisi Belgia liigas hetkel neljandat kohta hoidva ja mullu hõbemedaliga lõpetanud Standard Liège’i meeskonnaga.

«Tegemist on väga kõva vastasega, on sada protsenti selge, et sellest tuleb raske mäng,» lausus Pareiko Postimehele. «Aga oleme mänguks valmis, ja kui juba oleme nii kaugele jõudnud, siis miks mitte proovida ka siit paarist edasi pääseda. Üldpilt on meil vastastest olemas, sealhulgas video nende viimasest mängust Anderlechtiga.» Liège osutas liiga liidermeeskonnale kodus südi vastupanu, kaotades alles lõpuminutite väravast 1:2.

Mängupäeva hommikulgi oli aga endiselt ebaselge, kas kohtumine üldse toimub. Nimelt sajab Krakowis juba mitmendat päeva järjest laia lund ja seda lubatakse veelgi.

Wisla olukorra teeb mänguks valmistumisel pisut keeruliseks ka see, et Poola liiga on alates eelmise aasta lõpust talvepuhkusel. Seetõttu osaleti Atlantic Cupi nimelisel turniiril, kus saadi võimeid proovida üsna tugevate klubidega. Wisla lõpetas turniiri kolmanda kohaga.

«Odense, Midtjylland ja Helsingborg olid igati korralikud vastased,» lausus Pareiko. «Mingi mängurütmi saime sealt kätte. Kahjuks jäi aga ära Poola superkarika finaal Varssavi Legiaga.»

Kodumänguga alustamises ei osanud Pareiko näha ei plussi ega miinust. «Alagrupis mõtlesime ka, et hea on kodus alustada, aga välja kukkus vastupidi.» Wisla kaotas tookord Odensele 1:3.

Mulluse meistritiitli järel tänavust hooaega tagasihoidlikult alustanud Wisla vallandas novembris hollandlasest treeneri Robert Maaskanti ja tema asemele asus senine abitreener Kazimierz Moskal. Pareiko sõnul ei ole juhendaja taktikas suuri muudatusi teinud, kuid üht-teist siiski.

«Pöörame standardolukordade kaitsmisele varasemast rohkem tähelepanu, kuna neist on meile viimasel ajal palju väravaid löödud. Samuti soovib treener, et mängiksime rohkem palliga ja lühikest söötu.» selgitas Pareiko.

Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaar peab samuti avamängu kodus. Vastane on Liège’ist veel kraadi võrra kõvem, Belgia liigas kindlat liidrikohta hoidev ja mullu kolmandana lõpetanud R.S.C. Anderlecht.

Alkmaari klubi on üle saanud neid detsembris koduliigas tabanud kergest mõõnast, kui saadi mitu kaotust järjest ja loovutati alates sügisest enda käes hoitud tabeli esikoht. Hetkel hoitakse liidri PSVga võrdsete punktide juures liigas teist positsiooni.

Vahepeal kerge reievigastusega kimpus olnud Klavan on viimases kolmes liigakohtumises sekkunud vahetusest, lisaks aitas täismängu teinud eestlane AZi Hollandi karikasarjas poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles