FIA president ei pruugi Hamiltonile halastada

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Mohammed Ben Sulayem.
Mohammed Ben Sulayem. Foto: SARAH MEYSSONNIER/SCANPIX/REUTERS

Dramaatiliselt F1-sarja tiitli kaotanud Lewis Hamilton ei osalenud Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) auhinnagalal, kuigi reegleid järgides pidanuks inglane seal kohal olema. Täna FIA presidendiks saanud Mohammed ben Sulayem lubas, et olukord võetakse luubi alla.

Vormel 1 reeglipunkt 6.6 käsib hooaja kolmel parimal sõitjal galal osaleda, kui neil puudub mõjuv põhjus kõrvalejäämiseks. Mäletatavasti jäi britt napilt Max Verstappeni järel teisele kohale.

Mercedese tiimipealik Toto Wolff ja Hamilton boikoteerisid galat, sest hooaja viimasel etapil rikkus Mercedese tiimi arvates FIA enda reegleid ja mängis sellega Verstappenile kätte hollandlase karjääri esimese MM-tiitli. Samas ei kavatse tiim selle pärast kohtuveskeid jahvatama hakata ja loodetakse diskussioonile FIAga, et tulevikus midagi sellist ei toimuks.

Ben Sulayemi sõnul tuleb aga reegleid järgida. «Kui eksiti, ei tohi me seda andestada. Samas, nagu olen öelnud, siis reeglid ei saa olla igavesed. Neid luuakse, et neid saaks paremaks muuta. Tean, et Lewis on pahane selle osas, mis toimus. Ta on katki. Vaatame, kas ta rikkus reegleid. Praegu ei saa ma midagi muud öelda,» vahendas teatepulga Jean Todtilt üle võttev Araabia Ühendemiraatidest pärit president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles