Kontaveidi juhendaja avas ukse tennisetreenerite palgamaailma

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Dmitri Tursunov.
Dmitri Tursunov. Foto: Rob Prange/Scanpix

Enne Eesti tennise esireketi Anett Kontaveiti (WTA 7.) juurde jõudmist juhendas venelane Dmitri Tursunov pikalt praegust maailma teist reketit Arina Sabalenkat. See koostöö lõppes aga mullu märtsis ning treener elas seda üle võrdlemisi karmilt.

«Olin valmis tegema Arina heaks kõike. Rääkisin, et mul ei tule enam kellegagi niimoodi [klappi, koostööd]. Treeneri ja mängija suhe on nagu abielus: lahutuste statistika ei sisenda mingit optimismi,» on juhendaja varasemalt meenutanud.

Pärast seda oli Tursunov omamoodi teelahkmel: ta ei teadnud, mida edasi teha ning kaalus näiteks juhendajaameti jätmist ja kohvikuäri avamist. Lõpuks jäi ta siiski armastatud alale truuks ning pärast Wimbledoni turniiri võttis Kontaveiti tiim temaga ühendust.

Tegelikult kuulati juhendaja juures maad varemgi, kuid need polnud just eriti tõsiseltvõetavad pakkumised. «Pakkuda treenerile tasu, mida sa maksad sparringupartnerile, tähendab minu jaoks naljategemist,» kostis juhendaja, kes näeb ennast ikkagi spetsialistina, mitte niisama abilisena.

Sellest tulenevalt sai Tursunovilt hiljuti uuritud, milline tasu on tema jaoks väärikas? «Ma ei hakka seda informatsiooni avaldama. WTA-karussellil ringleb väga erinevaid palkasid. Mina leian aga, et kui treener saab 1000 dollarit nädalas, siis see pole tõsiseltvõetav summa. Samas, mõned mängijad maksavad täiesti erakordseid summasid, nii 7000–8000 dollarit,» kostis venelane portaalile Vedomosti antud usutluses.

«Olen kindel, et [Ivan] Lendl küsib isegi rohkem, sest ta saab. Üldiselt on treenerite palgad aga nominaalses kategoorias. Palju huvitavamaks läheb asi aga siis, kui mängu tulevad võimalikud boonused, mida sa teenid, kui mängijal läheb hästi. Siin võivad teenistused erineda, kuid vahel võidakse võtta kuni 30 protsenti auhinnasummast. Sealjuures leidub ka treenereid, kes ei võtagi otseselt palka, kuid see-eest kopsaka protsendi auhinnarahast,» lausus Tursunov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles