Djokovici hoitakse Austraalias koos pagulastega hotellis, kus pakutakse hallitavat toitu (5)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Novak Djokovic võib olla tennisemaailmas kuningas, aga erireegleid talle ei tehta.
Novak Djokovic võib olla tennisemaailmas kuningas, aga erireegleid talle ei tehta. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Novak Djokovici «seiklused» Austraalias püsivad suure tähelepanu all üle maailma. Reuters kirjutas ülevaate, kus maailma parim meestennisist oma saatust ootab. 

Kogu trall hakkas pihta kolmapäeval, mil Austraalias maandunud Djokovici riiki ei lubatud. Serblane loodab meditsiinilise eriloa abil osaleda hooaja esimesel suure slämmi turniiril, ent vähemalt esialgu polnud tema vaktsiinist loobumise põhjused ametivõimudele piisavad.

Djokvocil olnuks võimalus n-ö alla anda ja koju naasta, ent ta pöördus kohtusse. Istung toimub aga alles esmaspäeval, mistõttu paigutati tennisestaar karantiinihotelli. Reuters on majutusasutusest maalinud päris karmi pildi. 

Maailmakuulsa uudisteagentuuri info kohaselt viibivad samas hotellis umbes 20 pagulast, kes ootavad võimalust asüüliks. Nii mõnigi neist on seal luku taga olnud juba mitu kuud.

Kuuldavasti pole olud kõige turvalisemad, sest detsembris puhkes «külastajate» tõttu tulekahju, kus mõned inimesed said kergemaid vigastusi. Lisaks on probleeme olnud tingimustega, kurdetakse hallitanud ja roiskunud toidu üle. Kohatud on ka prussakaid.

Üsna ruttu pärast karantiinihotelli jõudmist soovis Djokovic sealt lahkuda ning liikuda Melbourne'is üüripinnale, kus majutub tema tiim. Selleks aja luba ei antud. 

Tenniseässa ema Dijana ütles, et tema poega koheldakse kui vangi. Austraalia siseminister Karen Andrews lükkas need väited aga ümber: «Ta võib igal ajal [riigist] lahkuda, piirivägi teeks selle igati hõlpsaks.»

Tõenäoliselt enne esmaspäevast kohtuistungit midagi ei muutu. Hooaja esimene suure slämmi turniir, Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused algavad 17. jaanuaril. 

Loe ka põhjalikku ülevaadet Djokovici-saagast:

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles