Liimist lahti olnud Kotsar mängis läbi vigastuse, Hamburgil on käsil rasked ajad

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: Thorsten Baering via www.imago-images.de/Scanpix

Hooaja esimeses pooles head minekut näidanud Hamburg Towersil pole praegu käsil kõige lihtsamad ajad. Teatud mured segavad ka Eesti korvpallikoondislast Maik-Kalev Kotsarit. 

Detsembrikuu teises pooles kahe sarja – Saksamaa meistrivõistluste ja EuroCupi – peale neli mängu järjest võitnud Hamburg on kaks viimast aga kaotanud. Kui Euroopa tippude hulka kuuluvale Berliini Albale allajäämine polnud eriti muserdav, siis kolmapäeval esineti favoriitidena Bamberi Brose vastu mannetult. 

Numbriliselt paistab 75:87 koduplatsi kaotus enam-vähem okei, siis mänguliselt oli vahe oluliselt suurem. Hamburg ebaõnnestus kollektiivselt: neile edu toovat energiat ja agressiivsust nappis. Tõsi, sel olid ka selged põhjused. 

Kohtumise eel selgus, et puusalihase vigastuse tõttu jääb mängust Bambergiga eemale tagamängija, rünnakute liider Jaylon Brown. Ses liinis muutus olukord veelgi nukramaks avaveerandil, mil mängujuht Justus Hollatz väänas hüppeliigest. Ta naasis veel korra platsile, ent teisel poolajal enam mitte. 

Hooaja ühe kehvema partii tegi ka Kotsar. Lõpuks kogus tsenter umbes 24 minutiga 11 punkti ja 8 lauapalli, ent tabas viskeid väljakult vaid 10/3 – sealjuures eksides mitmel lihtsal puhul – ning tema väljakul olles jäi meeskond 18 silmaga miinusesse. Lisaks puudus meie mehel tavapärane teravus ja elavus, mis sageli ka võistkonna käima tõmbab. 

Pärast mängu aega ilmnes, et Kotsarit segas mingisugune jalavigastus. Täpsemad infot Saksamaa meediast välja ei koorunud, ent mure selgitab ka reeglina väga stabiilse ja tööka eestlase nigelat esitust. 

Elu ei lähe aga sugugi lihtsamaks. Juba pühapäeval sõidetakse külla Saksamaa liiga liidrile, hooaja suurimale üllatajale Bonnile. Kui täiskoosseisus ja heas vormis Hamburg võiks olla neile vääriline vastane, on juba teada, et Brown ja Hollatz kindlasti platsile ei jookse. Õnneks teatab aga klubi koduleht, et Kotsar peaks olema ülehomme rivis. 

Pühapäeval kell 19 algavat Bonni ja Hamburgi lahingut näeb otseülekandes ja eestikeelsete kommentaaridega Postimehest.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles