Hyundai suitsuhäda sai Solbergile lõpuks saatuslikuks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: FRANCOIS FLAMAND via www.imago-images.de

Hyundai kolmanda ekipaaži Oliver Solbergi–Elliott Edmondsoni jaoks lõppes Monte Carlo ralli pühapäeva esimesel katsel. 

Tandem jõudis küll ilusasti 14. katse finišisse, kaotades Sebastien Loebile 14,2 sekundiga, kuid järgnenud ülesõidul otsustati võidukihutamine pooleli jätta. Põhjuseks siis terve nädalavahetuse neid kimbutanud suitsuhäda, mis muutus tervisele liiga ohtlikuks. 

20-aastane rallimees hakkas suitsumure üle kurtma teise võistluspäeva esimest kiiruskatsest alates. Ühest küljest muudab toss nähtavuse kehvemaks, teisalt ei mõju see hästi tervisele. «See oli päris hirmutav. Mingil hetkel tundsin uimastust ja valu rinnus. Õnneks läks pärastlõunal olukord veidi paremaks,» rääkis Solberg reede õhtul Motorsportile.

Hyundai tiimpealiku asetäitja Julien Moncet lisas, et probleem tuleb kindlasti kiiresti lahendada. «Tuleb veel põhjalikumalt uurida, aga tõenäoliselt tulevad need aurud summutist. Peame auto täna korda saama,» ütles ta eile, aga...

Paraku ei õnnestunud Hyundai mehaanikutel probleemi ööga likvideerida, mistõttu häiris suits Solbergi ka laupäeval. «Ma ei tea miks, aga autos on endiselt palju suitsu,» sõnas Norra-Rootsi juurtega rallimees laupäevase avakatse finišis.

Järgmisel katsel võinuks seesama suitsumure Solbergile tõsiselt saatuslikuks saada. Nimelt muutus tal pidevalt vine sees kihutades pea uimaseks, mistõttu kaotas rallimees kümnendal katsel keskendumise ja libises seetõttu ühes kurvis kaldast alla.

Tegemist oli siiski õnneliku õnnetusega, kus keegi viga ei saanud. Pealtvaatajate abiga õnnestus ekipaažil ka masin tee peale tagasi sikutada ja kogemuste ammutamist jätkata. Punktikohast pudeneti siiski enam kui kümne minuti kaugusele. 

Õhtul Postimehega suheldes kostis Solberg, et nad on proovinud praktiliselt kõike, et olukorda kuidagigi parandada. «Proovisime ka prillideta sõitmist, aga sellest polnud abi. Järgmine kord tuleb tõesti kasutusele võtta ujumis- või sukeldumisprillid. Või siis gaasimask, see on vähemalt kõige ohutum,» ei heitnud Solberg meelt ja viskas keerulise olukorra üle naljagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles