Loebile kaarti lugenud Galmiche tõusis eksklusiivsesse seltskonda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Loeb ja Isabelle Galmiche.
Sebastien Loeb ja Isabelle Galmiche. Foto: M-Sport

Monte Carlo ralli võidutandem Sebastien Loeb–Isabelle Galmiche on igas mõttes eriline.

Kui Loebist sai hooaja avaetapil triumfeerides läbi aegade vanim sõitja, kes MM-etapil triumfeerinud, siis ka Galmiche liitus ühe ülimalt eksklusiivse klubiga. Jah, jutt käib naistest, kes MM-rallil võidutsenud.

Ainsa naissõitjana on MM-etapil võidurõõmu tundnud Michele Mouton, kes tegi MM-sarjas tegusid 1980ndate alguses. Tema auhinnakapist võib leida Sanremo (1981), Portugali (1982), Akropolise (1982) ja Brasiilia (1982) ralli võidutrofee. 1982. aastal platseerus Audiga kihutanud Mouton hooaja kokkuvõttes ka Walter Röhrli järel teiseks.

Prantslanna kaardilugejaks oli toona Fabrizia Pons, kes tõusis pjedestaalile ka eelmise sajandi lõpus, kui luges 1997. aasta Monte Carlo rallil legendi itaallasele Piero Liattile. See oli enne tänast ka ühtlasi viimane kord, kui naine MM-sarjas triumfeeris. 

Kaardilugejana on MM-etapil võidutsenud ka Michele Espinosi-Petit. Biche'i hüüdnime kandnud prantslanna triumfeeris nii 1973. aasta Monte Carlo kui ka 1974. aasta Korsika rallil. Mõlemall puhul luges ta legendi Jean-Claude Andreut'ile. 

*Võidukate naiste nimekiri ei pruugi olla täielik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles