Ekspert peab Vipsi F1-sarja tulevikutegijaks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jüri Vips testis detsembri keskpaigas Red Bulli F1-masinat.
Jüri Vips testis detsembri keskpaigas Red Bulli F1-masinat. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Vormel 1 sarja kodulehel avaldati lugu*, kus toodi välja 20 perspektiivikat pilooti, kes võiks tulevikus läbi lüüa. Nende hulka kuulub ka Jüri Vips. 

«Jüri Vips oli AlphaTauri F1-tiimi vormelisse pääsemiseks peamine kandidaat, kuid Yuki Tsunoda sai temast ette, sest eestlasel polnud võimalik koroona tõttu 2020. aastal Jaapani Super Formulas kaasa teha. Vipsist sai mullu Bakuus esimene F2 sõitja, kes võitnud ühel nädalavahetusel kaks võistlust. Aga ta peab kindlasti eelmise aasta kuuendat üldkohta parandama, kui ta soovib F1-te jõuda,» kirjutas F2- ja F3-sarja spetsialist Craig Draycott. 

Sõnasabast kinni haarates, siis täpselt see plaan Vipsil ongi. 21-aastane eestlane teeb ka tuleval hooajal täies mahus kaasa F2s ning loodab etteotsa trügida.

«Ma olen väga elevil, et liitun veel üheks aastaks Hitechiga. Ehitasime 2021. aastal tugeva suhte, mis aitas mul auto selgeks saada ja tiimiga koos töötada. Ootan järgmiste võitude eest heitlemist. Suured tänud Red Bullile toe eest,» sõnas Vips, kes lisaks kahele võidule jõudis mullu veel neljal korral poodiumile. 

Detsembri keskel sai meie mees Abu Dhabis testida ka Red Bulli F1-masinat. 

*Artikli originaalpealkiri inglise keeles: NEXT GEN: 20 of the most exciting up-and-coming talents on the road to F1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles