ÜLEVAADE Anett Kontaveit võitis karjääri kuuenda WTA-tiitli!

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit Peterburi turniiri finaalis.
Anett Kontaveit Peterburi turniiri finaalis. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

Peterburis toimunud turniiri finaalis Maria Sakkari alistanud Anett Kontaveit tõstis pea kohale karjääri kuuenda WTA-karika. Meenutame kõiki meie senise esireketi triumfe. 

Muide, kuuenda tiitliga tõuseb Kontaveit sümboolselt ka maailma edetabelis enneolematult kõrgele, kuuendaks. Peterburi triumf oli meie esireketile kolmandaks WTA 500 kategooria turniiril. Ülejäänud on karikad pärinevad WTA 250 mõõduvõttudelt. 

Need võidud teevad Kontaveidist meie tenniseloo kõige edukama mängija.

Esimese tiitli võitis Kontaveit 2017. aastal, järgmisi tuli oodata aga eelmise hooajani. Ühtekokku on ta nüüd mänginud 14 WTA-turniiri finaalis. 

Esimene triumf

Eesti esireketi karjääri esimene triumf WTA-sarjas tuli Hollandis muruväljakul mängitud Ricoh Openil. Asetamata eestlanna alistas toona finaalis samuti esmakordselt esikohamatšini jõudnud venelanna Natalia Vihhljantseva 6:2, 6:3. Tegemist oli WTA International turniiriga, mis on võrreldav tänaste WTA 250 osavõistlustega.

Teine võit

Edasi pidi Kontaveit järgmist triumfi ootama enam kui neli aastat. Lõpuks suutis ta taas võidukarika pea kohale tõsta Clevelandis. USAs omas Kontaveit teist asetust ning ei loovutanud alates poolfinaalist konkurentidele ühtegi setti. Finaalis oli ta 7:6, 6:4 üle asetamata rumeenlannast Irina-Camelia Begust.

Kolmas ja neljas õnnestumine

Järgmised Kontaveiti kaks triumfi on senise karjääri kindlasti kaalukamad. Need tulid mõlemad WTA 500 turniiridel. Esimene võit tuli septembri lõpus Tšehhis Ostrava Openil. Kogu turniiri settigi kaotamata läbinud Kontaveit alistas finaalis enda hea sõbranna Maria Sakkari 6:2, 7:5.

Neljanda triumfi teenis Kontaveit Moskvas toimunud Kremlin Cupil. Finaalis oli ta 4:6, 6:4, 7:5 üle venelannast Jekaterina Aleksandrovast.

Esikümnesse viinud võit

Viimane turniirivõit WTA-sarjas tuli 31. oktoobril, kui Rumeenias toimunud Transilvaania Openi finaalis alistas eestlanna kodupubliku lemmiku Simon Halepi 6:2, 6:3.

WTA 250 taseme turniiri võiduga tõusis Kontaveit esmakordselt ka maailma edetabelis esikümnesse, eestlanna kerkis nimelt kaheksandale tabelireale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles