Taas Eesti tennisajalugu teinud Kontaveit võib tõusta maailma edetabelis kolmandaks! Koht esiviisikus kindel (4)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA/SCANPIX

Doha WTA 1000 turniiril kindlalt Jelena Ostapenko alistanud ja finaali jõudnud Anett Kontaveit nihutab taas Eesti tennise piire. 

Esiteks võib Kontaveidist saada esimene eestlanna, kes võitnud WTA 1000 turniiri. Teiseks tõuseb Kontaveit uuel nädalal avaldatavas maailma edetabelis kindlasti viie parema hulka. Küsimus on vaid selles, kas täpselt viiendaks või lausa kolmandaks.

Jooksvas tabelis on meie esireket tõusnud 4721 punktiga neljandaks. Doha triumfi korral teeniks ta 5036 silma, mis tõstaks ta igal juhul mööda ka Arõna Sabalenkast, kolmandaks. Teisel real on Barbora Krejčíková 5073 punktiga. Eest on rebinud vaid esinumber Asleigh Barty (7980). 

Kontaveidi järgmise nädala lõppkoht sõltub homsest finaalist. Ta ootab praegu vastast paarist Maria Sakkari (WTA 6.) vs. Iga Swiatek (WTA 8.). Valem on lihtne: kui eestlanna kaotab emmale-kummale jääb ta igal viiendale reale, võidu korral tõuseb kolmandaks.

Vaid tänavust kalendriaastat vaadates on Kontaveit pingreas kolmas (1310). Teda edestavad vaid Swiatek (1370) ja Barty (2470). Doha turniiri võiduga tõuseks Eesti esireket teiseks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles