STATISTIKA ⟩ Kontaveit on mõne näitajaga viimaste kuude maailma parim tennisist

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: KARIM JAAFAR/AFP/Scanpix

Statistika ei valeta. Eelmise hooaja teise poolega imelisse hoogu tõusnud Anett Kontaveit kuulub tennisemaailma kõige teravamasse tippu.

Alates mullu augusti lõpust, mil eestlanna võitis Clevelandi WTA turniiri, on sisse tulnud vaid üksikud libastumisi. Näiteks jäi Kontaveit 20. jaanuaril Austraalia lahtiste teises ringis alla Clara Tausonile. Ent reeglina on ta kõrges mängus.

Statistikaga tegelev OptaAce tõi välja, et tänagi Dohas võitu jahtiv Kontaveit on viimase kahe hooaja jooksul jõudnud üheksasse finaali. Ühtlasi möödus ta esireketist Ashleigh Bartyst (8). Aga see pole veel kõik. 

WTA toob välja, et alates 2021. aastast on Kontaveit enim mänge võitnud naistennisist. 

Lisaks on eestlannal praegu käsil pikim võiduseeria, mis koos Peterburi turniiri triumfiga jõudnud üheksani. Siseväljakutel pole Kontaveit kaotanud 20 mängu jutti. 

Juba on ka selge, et ta tõuseb uue nädala edetabelis enneolematult kõrgele. Doha turniiri võiduga haaraks ta lausa kolmanda koha, kaotusega viienda positsiooni.

Meie esireketit ootab täna ees karjääri 14. WTA turniiri finaal. Seni on õnnestunud võita neist kuus, viis viimase poole aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles