Eesti saadab kergejõustiku sise-MMile kaks korda suurema koondise kui viimastele tiitlivõistlustele

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Karel Tilga.
Karel Tilga. Foto: Tairo Lutter

Eesti kergejõustikuliidu juhatus kinnitas täna viieliikmelise Eesti koondise 18.–20. märtsil toimuvateks sisemaailmameistrivõistlusteks Serbias, Belgradis.

Koondisesse kuuluvad sprinter Karl Erik Nazarov, tõkkejooksja Keiso Pedriks ning mitmevõistlejad Karel Tilga ja Hans-Christian Hausenberg.

Kuna ühelgi naissportlasel normi ei õnnestunud täita, siis oli Eesti kergejõustikuliidul võimalus esitada üks naissportlane vabapääsmele ning selleks osutus normile kõige lähemale jõudnud tõkkesprinter Kreete Verlin.

Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägil on hea meel, et koondis on kasvanud, sest kahel viimasel sise-MMil (2018 Birminghamis ja 2016 Portlandis) oli koondis vaid kaheliikmeline. 2020. aastal jäi sise-MM koroonapandeemia tõttu ära.

Eestlaste kõige suuremad ootused sise-MMiga on seotud mitmevõistleja Karel Tilgaga, kelle tippmark seitsmevõistluses on 6264 punkti. Valgamaalt Pukast pärit mitmevõistleja on ise olnud varasemalt seda meelt, et kui see tulemus õnnestub ära teha, tasub loota juba ka päris head kohta. 

Sama meelt oli jaanuaris ka Tilga treener Karl-Robert Saluri: «Karel on nüüd sellisel tasemel, et mina kui treener näen: alla medali ei ole mõtet rääkida. Muidugi on võistlusi, kus sa medaleid ei saa ja oleneb konkurentsist ka palju. Aga ma arvan, et alates hetkeseisust, kus ta on, miinimumeesmärk on meil medal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles