Abramovitš pani Chelsea klubi ja Inglismaa villad müüki (4)

Karl Mihkel Eller
Copy
Roman Abramovitš.
Roman Abramovitš. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Venemaa oligarh ja Londoni Chelsea jalgpalliklubi omanik Roman Abramovitš on kuulsa klubi müüki pannud. Väidetavalt tahab ta vabaneda ka Ühendkuningriigis asuvast kinnisvarast.

Abramovitš kinnitas Chelsea ametlikus teadaandes, et müüb klubi maha. Inglismaa meedia andmetel tahab Abramovitš Chelsea eest saada 3,6-4,8 miljardit eurot. Daily Mail kirjutas, et venelane sooviks klubi müüa ameeriklastele või hiinlastele. Lähis-Ida ja Ida-Euroopa võimalikud huvilised ei tule poliitilistel põhjustel kõne alla.

Üks võimalik ostja on Šveitsi miljardär Hansjörg Wyss, kes kinnitas Blickile, et talle on tehtud sellekohane pakkumine. «Abramovitš püüab müüa kõik oma Inglismaa villad, lisaks tahab ta kiiresti vabaneda Chelseast,» ütles 86-aastane Wyss Blickile.

Šveitslane ütles, et praegu jalgpalliklubi eest küsitav hind on liiga krõbe. «Mina ja veel kolm inimest said teisipäeval pakkumise, et Chelsea ära osta. Abramovitš küsib praegu selle eest liiga palju. Teate, Chelsea on talle (Abramovitšile – toim.) võlgu kaks miljardit inglise naela. Aga Chelseal pole raha. Praeguse seisuga me ei tea täpset müügihinda,» lisas Wyss. Abramovitš teatas aga klubi pressiteates, et ei soovi laenuraha Chealsealt tagasi ehk klubi on müügiga võlg kaasa ei liiguks.

27. veebruaril teatas Abramovitš, et taandab end Londoni Chelsea klubi juhtimisest. Abramovitš soetas Londoni Chealsea 2003. aasta juulis, 19 aastat tagasi maksis ta klubi eest kinnitamata andmetel 140 miljonit inglise naela. Venelase varade väärtuseks hinnati siis 3,4 miljardit inglise naela.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles