Putini sõbra, Venemaa hokitähe leivaisa NHLi klubi keelas ootamatult Ukraina sümboolika

Postimees Sport
Copy
Aleksandr Ovetškini uisud annavad selge sõnumi.
Aleksandr Ovetškini uisud annavad selge sõnumi. Foto: Patrick Smith/AFP/Scanpix

Jäähokiliiga NHLi võistkond Washington Capitals teatas, et nende mängudel ei tohi enam Ukraina toetuseks lippe ja muud sümboolikat välja tuua.

Otsuses võib käsi mängus olla klubi superstaaril, venelasel Aleksandr Ovetškinil. Ta on Vladimir Putini sõber ning tunnistas ka seni ainsas Ukraina sõja teemal antud intervjuus, et toetab oma presidenti. Lisaks on Ovetškin oma Instagrami profiilipildil koos Putiniga.

«Ma tunnen Ovetškinit ja saame väga hästi läbi, aga praegu ei toeta ma teda absoluutselt. Ta peaks mõistma, mis praegu toimub ja natuke rohkem mõtlema,» ütles Aftobladetile Capitalsi eksmängija, rootslane Calle Johansson.

Sotsiaalmeedias levisid fotod, kus esialgu keelati Capitalsi koduplatsil lehvitada Ukraina lippudega. Hiljem lisandus, et lubatud pole ka Venemaa sümboolika. 

Lõpuks kohendati reegleid veelgi. Viimase info kohaselt kehtib kõik eelnev, aga lippe ja plakateid võib areenile tuua, kui need «ei varja vaadet» ega riku «mänguelamust». Lisaks täpsustati, et levitada ei tohi poliitilist sõnumit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles