Kas tõesti? Ukraina jalgpallilegend on väidetavalt Venemaa FSB agent

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anatoli Tõmoštšuk
Anatoli Tõmoštšuk Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Ukrainlasi on juba tükk aega häirimas, et nende jalgpallikoondise rekordinternatsionaal Anatoli Tõmoštšuk pole kodumaal käivat sõda kordagi kommenteerinud ning jätkab rahumeeli Venemaa suurklubi Peterburi Zeniti jaoks töötamist. Nüüd võis selguda selle tõeline põhjus.  

Nimelt postitas Tõmoštšuki endine kõneisik Vitali Jurtšenko ühismeediasse fotosid dokumentidest, kust ilmneb, et Ukraina jalgpallilegend on kümme aasta töötanud väidetavalt Venemaa salateenistuse FSB jaoks.

Jurtšenko lisas, et kõnealused fotod edastati talle tundmatu allika poolt neli aastat tagasi, kui ilmnesid esimesed jutud jalgpalluri võimalikust lahutusest. 

Kuigi tegemist võib olla ka võltsinguga – Tõmoštšuki ja ta eksabikaasa suhted pole kõige paremad ning jalgpallur olevat viimasel ajal keeldunud ka alimentide maksmisest – andis Jurtšenko selgelt märku, et tegemist on teemaga, millele tuleks täpsemalt otsa vaadata.

144 korral Ukraina jalgpallikoondist esindanud Tõmoštšuk pallis kodumaal 2007. aastani, seejärel liikus ta edasi välismaale esindades Peterburi Zenitit (2007-2009 ja 2013-2015), Müncheni Bayernit (2009-2013) ja Kairati (2015). 

Praegu elab Tõmoštšuk jätkuvalt Peterburis, töötades Zeniti jalgpalliklubis treenerina. Ukraina jalgpalliliit on vaikimisega seoses ähvardanud mehelt võtta aga tema treenerilitsents. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles