Klopp: kõiges on süüdi üks mees – Vladimir Putin (2)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Liverpooli jalgpalliklubi peatreener Jürgen Klopp.
Liverpooli jalgpalliklubi peatreener Jürgen Klopp. Foto: Peter Byrne/PA/Scanpix

Inglismaa jalgpalliklubi Liverpooli peatreener Jürgen Klopp tunneb oma ametivennale Thomas Tuchelile ja Londoni Chelseale kaasa, sest nende elu on omanikule Roman Abramovitšile ja tema varale kehtestatud sanktsioonide tõttu märksa keerulisem.

Klopil on kahju, et need mõjutavad jalgpallureid ja Chelsea teisi töötajaid. «See pole nende süü. Süüdi on üks mees ja selleks on [Venemaa president] Vladimir Putin,» vahendas Liverpool Echo sakslase sõnu.

Peatreener märkis, et ta ei tea täpselt, mis on Putini lähikondlase Abramovitši roll Ukraina kallaletungis, aga poliitikud tegid vajaliku otsuse. «Ausalt öeldes arvan, et Suurbritannia valitsus tegi 100 protsenti õige otsuse. Ent see pole Chelsea inimeste ja toetajate jaoks tore. Ma saan sellest aru.»

Chelsea sanktsioonid

  • Klubi on võimalik müüa, aga Abramovitš ega Venemaa ei tohi sellest pennigi näha.
  • Pole võimalik teha mängijate üleminekuid – ei uusi mängijaid klubisse tuua ega lasta olemasolevatel mujale minna.
  • Olemasolevate mängijatega ei tohi sõlmida uusi lepinguid (kapten Cesar Azpilicueta ning veel kahe võtmemängija Antonio Rüdigeri ja Andreas Christenseni lepingud lõpevad suvel ning nad võivad seejärel soovi korral tasuta lahkuda).
  • Ei tohi müüa klubinänni, kõik Chelsea ametlikud kauplused suleti.
  • Ei tohi mängudele pileteid müüa. Stamford Bridge’i staadionile lubatakse ainult pealtvaatajaid, kes olid soetanud mängupileti enne Abramovitšile sanktsioonide kehtestamist, peamiselt siis hooajapileti omanikke (neid on 28 000).
  • Kodumängude korraldamisel ei tohi turvalisuse tagamise ja toitlustamise kulud ületada 500 000 naela mängu kohta.
  • Ja lõpetuseks, võiks öelda, et kõigi piirangute ema: võõrsilmänguga seotud kulud meeskonna kohta ei tohi ületada 20 000 naela. Seda on keeruline korraldada isegi Inglismaa liigamängude raames, aga mida teha ülemerereiside, Meistrite liiga mängudega?!
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles