F1-sarjast üle parda heidetud venelane aitab sportlasi, kel ei lubata poliitilistel põhjustel võistelda

Karl Mihkel Eller
Copy
Nikita Mazepin.
Nikita Mazepin. Foto: Eleanor Hoad via www.imago-images.de/Scanpix

Venemaa sõda Ukrainas on muutnud väga paljude vene sportlaste igapäevaelu, sest nad on rahvusvahelisest spordielust välja heidetud. Üheks neist on ka nüüdseks endine F1 piloot Nikita Mazepin, kes aga vastukaaluks lõi fondi, millega tahab aidata sportlasi, kel ei lubata poliitilistel põhjustel võistelda.

«Täna otsustasin luua fondi, et aidata sportlasi, kel ei lubata võistelda poliitilistel põhjustel,» kirjutas Mazepin Twitteris.

Praegu pole teada, mida on fondil sportlastele pakkuda peale raha. Praegu on Venemaa sportlastel ainus võimalus tagasi suurvõistlustele pääseda, kui sõda Ukrainas lõppeks, kuid ilmselt pole selle korraldamine Mazepini võimuses.

Muide, fondi nime valikul tegi Mazepin väikese ninanipsu vormel-1 sarjale. Nimelt kutsub ta fondi We Compete As One (Me võistleme ühena) – F1 kampaania kannab nime We Race As One (Me sõidame võidu ühena).

Mazepini F1 karjäär ei kestnud kuigi kaua. Ta sai tuleristsed aasta tagasi ning osales Haasi ridades 22 etapil, parimaks tulemuseks jäi 14. koha Aserbaidžaani GP-l. Venemaa algatatud sõja tõttu Ukrainas näidati venelasele F1s ust ning tiim loobus ka Venemaa firma Uralkali toetusest, mis kuulub Mazepini isale.

Samas on Mazepin Haasi kohtusse kaebamas, sest väidetavalt on Uralkali venelase osalemise eest vajaliku summa juba tiimile maksnud ning loodab seda nüüd tagasi saada. Osaga sellest summast plaanitakse ka vastloodud fondi rahastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles