VIDEO ⟩ Klõtško näitas, milline näeb välja Venemaa sõda tsiviilisikute vastu

Postimees Sport
Copy
Kiievi linnapea Vitali Klõtško (vasakul) ja tema vend Volodõmõr Klõtško 14. märtsil Kiievis tutvumas Venemaa pommirünnakute tagajärgedega.
Kiievi linnapea Vitali Klõtško (vasakul) ja tema vend Volodõmõr Klõtško 14. märtsil Kiievis tutvumas Venemaa pommirünnakute tagajärgedega. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Ukraina poksilegend Volodõmõr Klõtško avaldas esmaspäeval Twitteris video, millel on pommirünnakutest räsitud pealinn Kiiev. Endine raskekaalu maailmameister kirjeldas hävingut, mida põhjustas Venemaa esmaspäevane raketirünnak.

«Nii näeb välja Venemaa sõda tsiviilisikute vastu. Hävitatud hooned ja muu infrastruktuur. Linnaliinibuss sai samuti pihta pihta. Elusid kaotati,» ütles 45-aastane Klõtško.

Tänaval oli näha suur kraater ja hävinenud kortermaja. «Need pildid on tõde Venemaa ja Putini sõjast Ukraina vastu. See näeb välja selline,» tõdes mees. Twitteris avaldatud videot on praeguseks vaadatud pea kolm miljonit korda.

Saksa ajalehe Bildi reporter Paul Ronzheimer avaldas video samast paigast. Tema jälgis Kiievi linnapead Vitali Klõtškot, kes uuris pommirünnaku tekitatud kahju. Ajakirjaniku säutsu kohaselt hukkus rünnakus üks inimene ja kuus sai vigastada.

Vennad Klõtškod on andnud Ukraina kaitsevõitlusele näo, mõlemad mehed kuuluvad armeereservi. Eelmisel nädalal levis uudis, et Vitali Klõtško on aidanud tappa Vene sõdureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles