Vips võttis nurjunud võistluse eest süü enda peale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jüri Vips langetas pea ja võttis süü omaks.
Jüri Vips langetas pea ja võttis süü omaks. Foto: IMAGO/Sebastian Rozendaal

Red Bulli noorsõitja Jüri Vips jahtis Saudi Araabia vormel 2 etapi põhisõidul kõrget kohta, kuid paraku nurjas ebaõnnestunud boksipeatus teist nädalavahetust järjest tema šansid. Kui Bahreinis oli n-ö patuoinaks mehaanik, kes liiga vara tungraua alla lasi, siis nüüd raputas Vips ise endale tuhka pähe.

Kaheksandalt kohalt sõitu alustanud eestlane kerkis mõne ringiga kuuendaks, kuid kümnendal ringil boksi tulles kaotas ta kõvasti aega ning naasis rajale alles 16. kohal. Lõpuks õnnestus Vipsil küll kümnendaks tõusta ja seeläbi üks (lohutus)punkt noppida, kuid kokkuvõttes jäi võistlusest suhu mõru maik.

Kui esialgu olid Vipsi nurjunud boksipeatuse kohal küsimusepilved, siis tema mänedžer Marko Asmer kinnitas pärast võistlust Postimehele, et eestlasel suri keset boksipeatust vormel korra välja.

Praeguseks on Vips olukorda ka ise ühismeedias kommenteerinud. «Vedasin tiimi alt. Suur viga minu poolt boksis, aga tuleme siit tugemavana tagasi,» kirjutas ta Instagrami.  

Kahe etapiga on Vipsil koos 28 punkti, millega hoiab MM-sarja üldarvestuses neljandat kohta. Ettepoole jäävad Tridenti sõitja Richard Verschoor (32), Carlini vormelit tüüriv Liam Lawson (34) ja Saudi Araabias triumfeerinud MP Motorspordi sõitja Felipe Drugovich (45). 

F2-sari jätkuv 23.-24. aprillil Imola ringrajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles