Leedu publiku välja vihastanud Serbia fännid eskorditi politsei poolt lennujaama (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Žalgirio Arena sisevaade.
Žalgirio Arena sisevaade. Foto: Aivar Ojaperv

Eilne Euroliiga kohtumine Kaunases kohaliku Žalgirise ja Belgradi Crvena Zvezda vahel läks tuliseks nii väljakul kui ka selle kõrval.

Olukord hakkas hargnema juba enne kohtumist, kui mängijad väljakule saabusid. Nimelt on Žalgiris alates Vene vägede sissetungist 24. veebruaril iga Euroliiga kohtumise eel avaldanud ukrainlastele toetust, rivistudes koos kohtunike ja vastasmeeskonnaga ühiselt Ukraina lipu taha, millel kiri «STOP WAR» ehk peatage sõda.

Eile keeldusid aga Serbia klubi mängijad seda lippu kätte võtmast. Saalis viibinud enam kui 10 000 korvpallifänni vilistas selle peale külalismeeskonna välja.

Kohtumise edenedes skandeeriti saalis ka loosungeid nagu «F**k you, Serbia», «serblased on venelaste l***d!» ja mõistagi Ukraina sõjaga juba kuulsaks saanud hüüdeid, nagu «Au Ukrainale! Au kangelastele!»

Neljandal veerandil tekkis aga reaalne konflikt Leedu ja Serbia fännide vahel. Mõned Žalgirise poolehoidjad pöördusid agressiivselt Crvena Zvezda fännide poole ning mõni hetk hiljem liitusid selle olukorraga ka Belgradi meeskonna abipersonal. Õnneks siiski kakluseks ei läinud ning keegi vigastada ei saanud.

Küll aga saabus kohale politsei, kes konflikti lahendamiseks fännid üksteisest eraldas. Nad jäid mängu lõpus ka serblaste juurde püsima, et nende ohutus tagada. Vaatamata rahumeelsemale õhkkonnale otsustas politsei lisaajal Crvena Zvezda fännidel spordihallist lahkuda paluda.

«Võtsime vastu sellise otsuse, et vältida võimalikku ohtu. Palusime neil lahkuda ja nad ka nõustusid sellega. Eskortisime nad rahulikult lennujaama ning ühtegi konflikti enam ei registreeritud,» lausus Leedu politsei pressiesindaja Ramunas Matonis BasketNewsile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles