VIDEO ⟩ Ukraina toetusest keeldunud Serbia korvpalliklubi fännid tõid kodusaalis välja NATO vastase lipu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Crvena zvezda korvpallimeeskond.
Crvena zvezda korvpallimeeskond. Foto: KK Crvena zvezda mts/Twitter

Serblased on taas ka läbi spordi tõestamas, et sissetungis Ukrainasse pooldatakse Venemaad.

Eelmisel nädalal küttis korvpalli Euroliigas kirgi Leedus käinud Serbia klubi Belgradi Crvena zvezda. Külalismeeskond ei läinud kaasa Kaunase Žalgirise tavapärase toetusavaldusega, mille kohaselt hoiti üheskoos kohtumise eel Ukraina lipu värvides plagu, kus seisis suurelt «NO WAR». 

Hiljem selgus, et Serbia klubi juhtkond keelas mängijatel aktsioonis osaleda. Publik vilistas külalised sellise käitumise peale välja. 

Lugu sai järgmise peatüki eile, kui Crvena zvezda võõrustas Euroliiga põhiturniiri viimases mängus Istanbuli Anadolu Efesit. Sotsiaalmeedias levivad videod ja fotod, kus paistab tribüünidel lehvimas suur NATO ja Euroopa liidu vastane lipp.

Aga ka see polnud veel kõik. Üks seltskond oli kaasa võtnud sildi, kus kiideti omasid Kaunases korda saadetu eest. «Poliitik on bitch. Siin toetatakse venelasi,» kirjeldatakse sealset meelsust.

Kuigi Crvena zvezda piirdus tänavu Euroliigas põhiturniiriga, saab Belgradi publik veel tippkorvpalli näha, sest seal peetakse 19.-21. maini nelja meeskonna finaalturniir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles