Kontaveit jätkas vinget rekordiseeriat: väga hea meel, et ma selle võidu lõpuks kätte sain (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: imago/Schreyer/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 6.) alistas Stuttgarti tenniseturniiri avaringis sakslanna Angelique Kerberi (WTA 17.) 3:6, 6:4, 6:4 ning on nüüd võitnud siseväljakutel järjepanu 21 mängu. Eesti esireketil oli võidu üle väga hea meel ning ta tunnistas, et Stuttgarti turniiril on tema südames eriline koht.

Pärast veidi enam kui kaks tundi kestnud matši ütles Kontaveit, et enamus hooajast mängitakse kõvakattega väljakutel ning ümberharjumine võtab aega. «See oli minu esimene matš sel aastal saviliivaväljakul. Tundsin, et leidsin oma rütmi teises setis, olin servil enesekindlam,» ütles Kontaveit pärast matši.

«Ma ei ütleks, et olen saviliivaväljakute spetsialist. Minu mängustiil on agressiivne ja sobib rohkem teistele väljakutele. Aga see teeb mängu huvitavamaks, et erinevatel inimestel on erinevad eelised. Nii et mulle meeldib, et aasta ringi mängitakse erineval pinnasel,» lisas ta WTA-le antud intervjuus.

Avaringi vastane Kerber pakkus küll südi vastupanu, kuid maailma kuues reket võttis siiski oma. «Tal oli kindlasti kodu toetus. Oli väga raske mäng, aga võitlesin kõvasti ja väga hea meel, et ma selle võidu lõpuks kätte sain,» lisas Kontaveit turniiri pressiteenistuse vahendusel Eesti ajakirjanikele.

Siseväljakutel on Kontaveit teeninud nüüd 21 järjestikust võitu. Eelmise hooaja lõpust oli tal nendelt juba all 15 järjestikust võitu, veebruaris jõudis ta 20. võiduni Peterburi WTA-turniiri võiduga.

Kusjuures eestlanna on pea 12 aasta jooksul esimene naistennisist, kes jõudnud siseväljakutel 20 järjestikuse võiduni. Viimati sai sellega hakkama Belgia tenniselegend Justine Henin, kelle seeria lõppes 22 peal.

Porsche Arenal toimunud mängul oli väga hästi tunda kodupubliku poolehoidu Saksamaa esireketile. Varem Stuttgartis triumfeerinud Kerberile elati maruliselt kaasa ning Kontaveit tundis heameelt, et pärast pandeemiat on publik viimaks saali lubatud.

«Ma tegelikult vaatan seda rahva toetust temale positiivselt. Hea meel, et inimesed saavad jälle vaatamas käia ja meile kaasa elada. See publiku energia kindlasti annab nii palju mängule juurde. Mul on lihtsalt selle üle nii hea meel,» ütles Kontaveit.

Kontaveit on Stuttgarti turniiri võidule kõige lähemal olnud kahe aasta eest, mil ta pidi finaalis tunnistama tšehhitari Petra Kvitova 3:6, 6:7 (2) paremust. Kontaveit tõdes, et Porsche karika nime kandval turniiril on tema südames eriline koht.

«See on tegelikult üks mu lemmikturniire läbi aasta, mind võetakse siin väga hästi vastu ja peaväljak, kus ma täna mängisin, on üks parima atmosfääriga väljakuid, tõesti hea tunne on seal mängida. Mul on alati väga hea meel siia tagasi tulla,» lisas eestlanna.

Neljapäeval ootab Kontaveiti ees juba teise ringi mäng, päeva viimases mängus läheb ta vastamisi venelanna Jekaterina Aleksandrovaga (WTA 39.).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles