Olümpiavõitja kaitsekõnet Putinile peeti haiglaseks ja šokeerivaks

Karl Mihkel Eller
Copy
Vladimir Putin ja Veronika Stepanova.
Vladimir Putin ja Veronika Stepanova. Foto: AP/Scanpix

Venemaa suusataja Veronika Stepanova paistis nädala alguses silma Vladimir Putini režiimi kaitsmisega ning tema arvates on Venemaast saanud tugev ja edukas riik. Skandinaavia suusatajad peavad sellist kaitsekõnet haiglaseks ja šokeerivaks.

21-aastane Stepanova kuulus Pekingi olümpial Venemaa kuldsesse teatenaiskonda ning kuigi furoori tekitas juba tema väljaütlemine sotsiaalmeedias, siis nüüd põrutas ta Kremlis olümplaste vastuvõtul veel tummisema kommentaari.

«Minu silmis on Venemaa muutunud taas tugevaks, uhkeks ja edukaks. See ei meeldi kõigile maailmas, kuid see on ilmne. Me oleme õigel teel ja võidame kindlasti, nagu võitsime olümpiamängudel,» viitas Stepanova sõjale Ukrainas.

Kolmekordne olümpiamedalist, rootslanna Maja Dahlqvist leidis, et selline arvamusavaldus on lihtsalt haige. «Ma arvan, et see on haige. Ma ei tunne teda väga hästi, aga kui toetad Putinit, siis see pole väga tervislik,» ütles ta SVT-le.

Rootsi sprindistaari toetab ka norralanna Lotta Udnes Weng. «See on veidi šokeeriv. See on üsna kaugel sellest, kuidas me seda (sõda Ukrainas – toim) näeme. On ohtlik, et ta selliste arvamustega välja tuleb. Tal on olukorrast veidi teistsugune pilt kui meil. Tõenäoliselt ei näe nad seda, mida meie näeme,» kommenteeris Weng VG-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles