Vene pommirahe alla jäänud Mariupoli jalgpalliklubi langetas raske otsuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mariupoli jalgpallureid järgmisel hooaajal Ukraina kõrgliigas ei näe.
Mariupoli jalgpallureid järgmisel hooaajal Ukraina kõrgliigas ei näe. Foto: Facebook @mariupolfc

Mariupoli jalgpalliklubi peatreener Ostap Markevitš andis Ukraina meediale teada, et neil pole Vene vägede purustustöö tõttu võimalik järgmisel aastal kohalikust kõrgliigast osa võtta.  

«Ma tean seda, et Mariupol järgmisel aastal Ukraina kõrgliigas ei osale. Kogu meie taristu on hävitatud ning võimatu oleks järgmiseks hooajaks vajaminevat raha leida,» vahendas portaal Cegondya juhendaja sõnu. 

«Minule teadaolevalt on klubi juhtkond võtnud aja maha. Ma ei tea, mis saab edasi. Võib olla midagi veel muutub, kuid tänase seisuga on kõikide mängijate lepingud peatatud,» jätkas Markevitš, keda seostatakse järgmisest hooajast hoopis Hispaania kõrgliigaklubi Villarrealiga. Seda siiski mitte peatreeneri, vaid noortetreeneri tasandil.

FC Mariupol on 1960. aastal loodud klubi, kelle suurimad saavutused on Ukraina teise (1995/96) ja esiliiga (2007/08, 2016/17) võitmine. Kõrgliigas on parimal juhul lõpetatud neljandana ning kolmel korral on osaletud ka eurosarjas, kus on parimal juhul jõutud kolmandasse ringi.

Muideks, Mariupol ei pruugi olla ainus jalgpalliklubi, kel tuleb Vene vägede hävitustöö tulemusel aeg maha võtta. Samasugused jutud ringlevad ka Tšernihivi Desna ümber, kelle staadionikompleks pommitati samuti maatasa, kuid klubi ise neid ametlikult veel kinnitanud pole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles