Ukraina jalgpalliliit nõuab Venemaalt sõjakahjude hüvitamist

Christopher Krutto
Copy
Tšernihivi Desna kodustaadioni varemed.
Tšernihivi Desna kodustaadioni varemed. Foto: NICOLA MARFISI/AGF/SIPA/Scanpix

Venemaa sissetung Ukrainasse on toonud kaasa suuri kahjustusi ning pääsenud pole ka jalgpallirajatised, millest mitmed on lihtsalt täiesti puruks pommitatud. Nüüd otsustas Ukraina jalgpalliliit (UAF), et Venemaalt kavatsetakse nende remondiks vajalik raha välja nõuda.

«UAF valmistab koos kõikide Ukraina jalgpalli subjektidega ette õiguslikku dokumenti, millega nõuame Venemaa alaliidult välja kahjud, mis meie jalgpallile on põhjustatud. Olen kindel, et mõtleme koos rahvusvaheliste õiguslike partneritega välja tugeva seisukoha Ukraina jalgpalli tabanud kaotuste osas,» sõnas Andri Pavelko Football 1/2/3 kanalile.

Tema sõnul saaks pärast õigusliku platvormi väljatöötamist nõuda rahvusvahelistes kohtutes, et Venemaa alaliit maksaks kinni sõja kahjud.

Üheks puruks lastud staadioniks osutus Tšernihivi Desna kodustaadion, mis oli mõned hooajad tagasi eestlase Joonas Tamme kodustaadioniks. Sellest enam suurt midagi alles ei ole. Samas võinuks kahjustused olla veelgi suuremad, sest sealt leiti 500 kg lõhkemata pomm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles