Prantsusmaa minister süüdistas Meistrite liiga finaalile eelnenud kaoses britte ja Liverpooli peatreenerit

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Märulipolitsei valvamas Liverpooli fänne.
Märulipolitsei valvamas Liverpooli fänne. Foto: Manu Fernandez

Prantsusmaa siseminister Gérald Darmanin leiab, et jalgpalli Meistrite liiga finaalile eelnenud kaoses, mille käigus kohalikel võimudel tuli kontrolli alt väljunud fännide ohjeldamiseks kasutada muuhulgas ka pisargaasi, olid süüdi britid ise. Samuti polevat puhas poiss Liverpooli peatreener Jürgen Klopp. 

Juba varem tõid prantslased koos UEFAga välja, et finaalieelse kaose põhjustasid võltspileteid kasutanud fännid, kes staadioniväravate juurde tropi tekitasid. Sellest tulenevalt ei saanud ka päris piletitega poolehoidjad enam staadionile, mistõttu tekkiski vutiareeni ümbruses kaos, mida politseil tuli hakata maha rahustama.

«Sellised probleemid ümbritsevad jalgpallis ainult teatud Inglismaa klubisid,» jätkas minister Darmain sama kammertooniga. «Suurt hulka piletita briti fänne staadioni ümbruses on nähtud ka varem, näiteks 2019. aastal Madridis. See tekitab aga paratamatult raskusi, mida oli näha ka eelmisel aastal Wemblyl,» viitas ta EMi finaalis väravatest lihtsalt jõuga läbi murdnud poolehoidjatele.

Selline käitumine ainult soodustavat ministri hinnangul võltspiletite turgu ning olukorrale ei aidanud tema sõnul kaasa ka Liverpooli klubi nõue väljastada oma fännidele elektrooniliste piletite asemel paberpileteid, mida on kergem võltsida. 

Tagatipuks hurjutas Darmain ka punaste peatreener Jürgen Kloppi, kes poolehoidjaid omadele kaasa elama kutsus. «Tuletan teile meelde, et Liverpooli peatreener isiklikult oli see, kes mõned päevad varem utsitas kõiki fänne, isegi ilma piletita, Prantsusmaale sõitma,» lausus miniter pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles