Vesik Venemaa kontaktidest: leppisime kokku, et kui olukord normaliseerub, siis räägime uuesti

Postimees Sport
Copy
Rivo Vesik.
Rivo Vesik. Foto: Margus Ansu

Nädala alguses sai teatavaks, et võrkpallitreener Rivo Vesik sai Eesti rannavõrkpallikoondise peatreeneriks. Veel eelmisel kuul oli tal kehtiv leping Venemaa võrkpalliliiduga, kus treenis Tokyo olümpia hõbemedaliste Vjatšeslav Krasilnikovi ja Oleg Stojanovskit. Vesik avaldas, et on endiste hoolealustega pidevalt kontaktis ning lõplikult pole sidemed murtud ka sealse alaliiduga.

Alates 2016. aastast Venemaal tegutsenud Vesik tüüris Krasilnikov-Stojanovski lisaks olümpiamedalile ka MM-tiitlini. Nüüd on Vesik olude sunnil idanaabriga asjaajamisele joone alla tõmmanud. Avanenud võimalusest haaras kinni Eesti võrkpalliliit ja tegi talle ettepaneku alustada siinse rannavolle viimist uuele tasemele.

Vesiku tööleping Venemaa võrkpalliliiduga lõppes mais ning ta ütles «Kuku pärastlõuna» saatele, et kontakti pole temaga sealt otsitud. «Me leppisime kokku, et kui olukord normaliseerub, mingit moodi, siis räägime uuesti.

Vaevalt, et see siin normaliseeruma hakkab muidugi. Poistega (Krasilnikovi ja Stojanovskiga - toim) olen ikka kontaktis. Nendega ma suhtlen üle päeva, küsin kuidas läheb. Alaliiduga otseselt mitte,» rääkis Vesik saatele «Kuku pärastlõuna».

Kuna rahvusvahelistel võistlustel osalemine on Venemaa võrkpalluritele praegu võimatu, siis toimuvad riigisisesed võistlused. Rannavõrkpalluritele on loodud 20-etapiline sari, millest kuus võistlust on juba toimunud. Vesiku endised hoolealused on kõik kohtumised võitnud ning pole geimigi kaotanud.

«Neil (pärast sõja algust – toim) suurt ei muutunud, ainult välismaale ei saa. Küsimus on selles, kaua neil on motivatsiooni niimoodi pusida. Kui ükskord kutsutakse tagasi MK-etapile, tuleb olla heas vormis,» lisas Vesik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles