Dmitri Tursunov teatas, et ei jätka Anett Kontaveiti treenerina (7)

Postimees Sport
Copy
Dmitri Tursunov (vasakul).
Dmitri Tursunov (vasakul). Foto: Rob Prange/AFP7 via ZUMA Press Wire/Scanpix

Eesti esireketi ja esmaspäeval maailma teiseks numbriks tõusnud Anett Kontaveiti koostöö treener Dmitri Tursunoviga on lõppenud, teatas viimane Twitteri vahendusel.

«Tahaksin teatada, et Anett ja mina ei jätka enam koostööd. Tahaksin tänada Anetti selle võimaluse eest, õnnitlen teda karjääri kõrgeima edetabelikoha puhul ja soovin talle kõike paremat edasipidiseks.

Tunnen uhkust tehtud töö üle ja olen ka natuke kurb, aga vahel jõuavad ka head asjad oma lõpuni,» kirjutas Tursunov oma Twitteri kontol.

Tursunov alustas Kontaveiti treenimist 2021. aasta augustis. Kolm nädalat tagasi intervjuus Eesti ajakirjanikele ütles Kontaveit, et Ukrainas toimuv sõda on temale ja venelasest Tursunovile mõjunud raskelt. «Vaimselt on sellega raske toime tulla, ka reisida. Aga ma enda peas olevaid tundeid, mis seonduvad treeneriga, ei tahaks jagada,» ütles Kontaveit enne Prantsusmaa lahtisi.

Prantsusmaa pealinna lubati Ukrainas sõjategevust alustanud Venemaa ja Valgevene sportlased kohale, kuid juulis toimuvale Wimbledoni turniirile neil asja pole. Kontaveidi sõnul on kogu teema väga keeruline, sest tennisemaailma juhtivad organisatsioonid WTA ja ATP on iseseisvad ning pole agressorriikide sportlastele piiranguid seadnud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles