Saaremaa malefestivali kiirturniiri võitis venelasest suurmeister

Postimees Sport
Copy
Turniiri võitja Aleksander Motõlev (vasakul) kohtumas Valeri Kazakouskiga (Leedu).
Turniiri võitja Aleksander Motõlev (vasakul) kohtumas Valeri Kazakouskiga (Leedu). Foto: Allan Mehik

Coop Saaremaa III malefestivalil kaks päeva mängitud kiirturniir sai lõpplahenduse pühapäeval, kui võrdsete punktide juures sai esikoha venelasest suurmeister Aleksandr Motõlev.

Rahvusvahelise maleliidu (FIDE) lipu all mängiv suurmeister edestas lisanäitajate võrdlemisel kahel eelmisel aastal kiirturniiri võitnud ning reedel välkturniiril võidutsenud suurmeister Daniel Fridmani (Saksamaa).

FIDE lubab Venemaa sportlastel võistelda, kui nad on esindatud neutraalsete sportlastena. Mais kirjutas Postimees, et seitse Venemaa suurmeistrit ei kavatse kodumaale naasta. Põhjuseid on ainult üks – vastuseis Putini vallandatud sõjale Ukrainas.

Mõlemad mängijad kogusid 13-voorulisel turniiril 11 punkti, omavaheline kohtumine lõppes viigiga. Kolmandaks tuli suurmeister Tomas Laurusas (Leedu). Parima naisena lõpetas turniiri Anastassija Sinitsõna, kes ühtlasi oli ka parim noormaletaja.

Parim eestlane oli neljandana lõpetanud suurmeister Kaido Külaots. Traditsiooniliselt anti välja ka parima saarlase tiitel ning see läks Hendrek Keldrile. Turniiril osales 104 maletajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles