BLOGI ⟩ Eestil olid võimalused, kuid ajalugu jäi rannavolle MMil tegemata

Postimees Sport
Copy
Mart Tiisaare (vasakul) ja Kusti Nõlvak.
Mart Tiisaare (vasakul) ja Kusti Nõlvak. Foto: Facebook/@Jurmala.Beachvolley

Eesti rannavõrkpalliduo Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar kaotasid rannavolle MMi veerandfinaalis 0:2 (18:21, 15:21) Brasiilia paarile Renato – Vitor Felipe. 

Avageimi läks 1:0 juhtima küll Brasiilia, kuid seejärel haaras kontrolli Eesti, kes juhtis kuni seisuni 15:14. Sealt edasi sai väikese initsiatiivi juba Brasiilia, vormistades tasavägise geimi enda kasuks.

Teises geimis oli võrdset mängu kuni seisuni 12:12. Eesti paari lõid rivist välja Brasiilia kolm õnnelikku, võrgu ripsust tulnud ässa. Geimi lõpus hakkas Eesti riskeerima, kuid mängu enam päästa ei õnnestunud.

Nõlvak tõi rünnakul Eesti kasuks 19 punkti, vigu tegi ta kuus. Tiisaar tõi rünnakul 5 punkti ja blokist 3 punkti. Rünnakul eksis ta kahel korral, servil aga kuuel korral.

Jätkuvalt jääb Eesti rannavolle parimaks tulemuseks MMil viies koht. Sellega said kahel korral hakkama Kristjan Kais ja Rivo Vesik.

Enne mängu

Nõlvak – Tiisaar on juba oma esialgse eesmärgi täitnud: pääsuga kaheksa parema hulka kindlustati Eesti olümpiakomitee (EOK) B-kategooria* toetus. Muide, veerandfinaali jõuti mänguta, USA paar Trevor Crabbi – Tri Bourne andis loobumisvõidu.

Ent süües kasvab isu. Meie duol on võimalik teha ajalugu, sest varem pole eestlased MMil nelja parema hulka jõudnud. Kristjan Kais ja Rivo Vesik lõpetasid omal ajal kahel korral viiendana. 

Nii-öelda jooksvas edetabelis (entry ranking) on Nõlvak – Tiisaar 11., Renato – Vitor Felipe aga 24. kohal. Kaks nädalat tagasi peetud Jurmala MK-etapil, kus eestlased olid neljandad, lõpetasid brasiillased üheksandana.

* EOK toetused:

A-tase

A+ tase: OM ja MM 1. koht: palgafond* 4000 EUR ja ettevalmistustoetus 2200 EUR

A tase: OM ja MM 2.-3. koht, EM 1. koht: palgafond* 2500 EUR ja ettevalmistustoetus 2200 EUR

B-tase

OM 4.-10. koht, MM 4.-8. koht, EM 2.-3. koht: palgafond* 1600 EUR ja ettevalmistustoetus 1400 EUR

C-tase

OM-kandidaadid: alates 2019 jaanuarist on ettevalmistustoetus 1000 EUR

* NB! Tegu on palgafondiga, millest vastavalt Eesti Vabariigi töölepinguseadusele arvestatakse maha tööandja makstavad ja kinni peetavad maksud ja maksed (sotsiaalmaks ja tööandja töötuskindlustusmakse) ning töötaja makstavad ja kinni peetavad maksud ja maksed (tulumaks, töötaja töötuskindlustusmakse, kogumispensioni II sammas). Palga maksmiseks peab alaliit sõlmima sportlasega töölepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles