Venemaalt lahkuda tahtnud jalgpallur valati sõimuga üle (1)

Postimees Sport
Copy
Grzegorz Krychowiak (vasakul).
Grzegorz Krychowiak (vasakul). Foto: Maciej Kulczynski/EPA/Scanpix

Poola jalgpallikoondise poolkaitsja Grzegorz Krychowiak kuulub Venemaa klubi Krasnodardi hingekirja, kuid sarnaselt kümnetele teistele Euroopa mängijatele soovis ta pärast sõja puhkemist Ukrainas Venemaalt lahkuda. Keerulise lepingu tõttu polnud see võimalik ning tagatipuks valati ta ka Vene meedias sõimuga üle.

Krychowiak liitus 15. märtsil laenulepingu alusel Kreeka meeskonna Ateena AEKga, kuid pärast sealse hooaja lõppu oli ta sunnitud taas Krasnodari minema.

Otsus Venemaalt lahkuda oli Krychowiaki enda otsus, kuid leping Krasnodariga on tal jätkuvalt alles. Krychowiak ütles hiljuti, et ta on Venemaal sõlmitud lepinguga jännis. Poolaka agent, venelane Dmitri Seljuk kritiseeris Krychowiaki karmilt Vene meedias.

«Ta on jalgpallurina täiesti tühine. Ta lahkus (Venemaalt Kreekasse - toim), kui survet oli vähe,» ütles Seljuk portaalile sportdaily.ru, vahendas Iltalehti.

«Keegi ei taha teda, nii et ta peab tagasi tulema nagu vihane puudel, kui keegi teine ​​talle ei maksa,» sõimas Seljuk poolakat koeraks. 

Varasemalt on Krychowiaki hukka mõistnud endine poksi raskekaalu maailmameister Nikolai Valujev. Märtsis siunas ta teravalt Venemaalt põgenevaid sportlasi, kes mõistavad Venemaa sõjalise agressiooni Ukrainas hukka.

«Las nad jooksevad minema. Rotid alati lahkuvad, ja seda mitte ainult uppuvalt laevalt, vaid ka olukorras, kus nad on tule all. Õiged sõdurid ei teeks kunagi meile midagi sellist,» ütles Valujev.

Poola jalgpalluri käitumise kohta võttis sõna ka endine NSV Liidu koondise väravavaht Anzol Kavazashili, kelle arvates puuduvad välismängijatel lihtsalt munad Venemaal mängimiseks. Endine väravavaht nõudis ka, et poolakas vabandaks Krasnodari meeskonna ja selle juhtkonna ees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles