IBU: Otepää tõestas, et on laskesuusatamise MMiks valmis

Postimees Sport
Copy
Märtsis võõrustas Otepää esmakordselt laskesuusatamise MK-etappi. Viie aasta pärast võib samas toimuda suur suusapidu ehk MM.
Märtsis võõrustas Otepää esmakordselt laskesuusatamise MK-etappi. Viie aasta pärast võib samas toimuda suur suusapidu ehk MM. Foto: Tairo Lutter

Otepää esitas rahvusvahelisele laskesuusaliidule (IBU) taotluse korraldada 2027. aasta maailmameistrivõistlusi. Lisaks Otepääle soovib maailmameistrivõistluste korraldusõigust Kontiolahti.

Kolmapäeval külastas Otepääd rahvusvahelise laskesuusatamise liidu delegatsioon eesotsas IBU uue spordidirektori Daniel Böhmiga, kes ütles ERRile, et Otepää on paberi peal valmis MMi korraldama.

«Otepää tõestas eelmisel hooajal MK-etapi korraldusega, et nad on valmis. Jah, maailmameistrivõistlused on teine tase, aga me nägime, et siinsed korraldajad on võimekad ja motiveeritud. Tehnilisest küljest on siin kõik ette valmistatud ja valmis,» vahendas Böhmi ERRi spordiportaal.

IBU komisjon külastab sel nädalal ka Kontiolahti areeni. Septembris toimuval IBU kongressil teeb komisjon ettepaneku, kumba kandidatuuri eelistada.

Tänavu märtsis peeti Otepääl esimest korda laskesuusatamise MK-etapp. Võistluste korralduskomitee juht Aivar Nigol sõnas toona Postimehele, et MMi korraldamine poleks midagi ulmelist, kui riik seda toetaks.

«Kui kunagi peaks võimalus olema – ka riiklikult –, siis võime MMi korraldada. See pole mingi küsimus. Paar korda peaks veel MK-etappe tegema ning siis oleks võimalik juba järgmine, kõrgem samm,» lausus Nigol.

Järgmistest suurvõistlustest peetakse Otepääl 2024. aasta juunioride MM ning 2026. aastal jällegi MK-etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles