Dončići tervisekindlustus on kallis? See kahvatub võrreldes Nowitzkiga!

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Luka Dončić (vasakul) ja Dirk Nowitzki.
Luka Dončić (vasakul) ja Dirk Nowitzki. Foto: Kevin Jairaj/USA Today Sports/Scanpix

Paar nädalat tagasi kirjutasime, et Sloveenia korvpalliliidul tuleb oma suurima staari Luka Dončići tervisekindlustuse eest tasuda 95 000 eurot ning tänu sellele saaks Dallas Mavericksi staar osaleda kahes MM-valikmängus. Summa on suur, aga nagu märkis Soome koondise endine loots Henrik Dettmann, teab ta omast käest, et kindlustuse eest on tulnud kukrut kergendada ka 200 000 euro võrra.

Kindlustus on oluline NBA klubidele, kes soovivad kompensatsiooni, kui mängija peaks koondise särgis vigastada saama. Iltalehtiga vestelnud Dettmann andis mõista, et Rahvusvaheline korvpalliliit FIBA ja NBA teevad koostööd: teine lubab mängijad koondiste juurde, esimene tegeleb kindlustustega, mis tuleb aga tasuda kohalikul alaliidul. «Üldiselt pole summad suured,» märkis soomlane.

Vahemikus 1997-2004 Saksamaa koondist juhendanud peatreener meenutas, et kunagi olid kindlustussummad palju suuremad. «Saksamaa korvpalliliit pidi maksma 200 000 eurot, et Dirk Nowitzki (Euroopa aegade üks paremaid korvpallureid, kes kuulus NBAs samuti Mavericksi – H. L.) saaks mängida. Summa olenes paljudest asjadest, näiteks eelmisest vigastustest,» kostis Dettmann. 

Soome saab sel suvel nautida oma praeguse ainsa NBA mehe Lauri Markkaneni teeneid. Dettmanni sõnul pole 213 cm pikkuse Cleveland Cavaliersi mängumehe kindlustusprotsessiga takistusi ning ta peaks osalema nii MM-valikmängudes kui ka septembrikuisel EMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles