Kontaveit langes maailma edetabeli teiselt kohalt, Kanepi püsib 40 hulgas

Copy
Anett Kontaveit lõpetab täna üle kuu kestnud võistluspausi.
Anett Kontaveit lõpetab täna üle kuu kestnud võistluspausi. Foto: Rob Prange/AFP7/Scanpix

Värskelt avaldatud tennise maailma edetabelis hoiavad endiselt kõrget kohta nii Anett Kontaveit kui ka Kaia Kanepi.

Mõne nädala lausa teisel positsioonil püsinud Kontaveit langes kolmandaks. Samas pole see üllatav, sest Eesti esireket käis viimati platsil 23. mail Prantsusmaa lahtistel. Mängupausi lõpetab ta Wimbledoni turniiri avaringis.

Juuni alguses kaheksa aasta pikkuse pausi järel 40 parema sekka tõusnud Kanepi jätkab sarnases rütmis. Eelmise nädala 39. koha vahetas ta 38. vastu. Kõrge edetabelikoht tagas talle üle väga pika aja Wimbledoniks asetuse. Meie teine reket peab avaringi matši samuti täna.

Jelena Malõgina on 417., Maria Kaul 743. ja karjääri esimese ITF-turniir võitnud Maileen Nuudi 938. kohal. Liidrina jätkab Iga Swiatek (8576 punkti), kes edestab Ons Jabeuri (4340) ja Kontaveiti (4306) väga kindlalt. Poolatari seljataga käib aga tihe heitlus.

WTA esikümme:

Foto: Kuvatõmmis

Meeste pingerea eesotsas läinud nädal muutusi ei toonud. Liidrina jätkab Daniil Medvedev, teine on Alexander Zverev ja kolmas Novak Djokovic.

Eesti esinumber Mark Lajal parandas positsiooni 15 võrra ja on nüüd 664. Daniil Glinka hoiab 872. ja profikarjääri lõpetanud Jürgen Zopp 962. kohta.

Tasub meenutada, et täna algaval Wimbledoni suure slämmi turniiril edetabelipunkte ei jagata.

Tagasi üles