Eestisse sissesõidukeelu saanud Vene parim rallimees: muidugi on meil kahju, et me ei saa võistelda (2)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Venemaa parim rallisõitja Nikolai Grjazin.
Venemaa parim rallisõitja Nikolai Grjazin. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Postimees kirjutas täna, et Eesti kehtestas Vene parimale rallipaarile Nikolai Grjazinile ja Konstantin Aleksandrovile sissesõidukeelu, mistõttu ei saa nad osaleda 14.-17. juulini sõidetaval Rally Estonial. Grjazin ei soostunud teemat pikemalt kommenteerima.

Venelaste sissesõidukeeld hakkas kehtima juba võidupühal, 23. juunil. Keeld jääb jõusse 18. juulini, päevani pärast Rally Estonia lõppu. «Muidugi on meil kahju, et me ei saa võistelda,» andis Grjazin Postimehele napi kommentaari.

Info sissesõidukeelu saanud inimeste kohta on ametkondlikuks kasutamiseks, mistõttu siseministeerium seda ei väljasta ega ka kommenteeri. Küll aga saab isikute sissesõidukeelu olemasolu kontrollida siseministeeriumi kodulehelt.

Taotluse Venemaa rallipaarile Eestisse sissesõidukeelu kehtestamiseks esitas möödunud nädala algul kultuuriministeerium. Ehkki taotlus oli ajendatud neli kuud tagasi Venemaa alustatud sõjast Ukraina vastu, rääkisid kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn ja spordiosakonna nõunik Margus Klaan eelmisel nädalal Postimehele, et taotluse peamine, formaaljuriidiline põhjendus on seotud Venemaa kahe rallisõitja turvalisusega.

Grjazin ja Aleksandrov esindavad Saksamaa meeskonda Toksport ning hoiavad MM-sarjas WRC2 üldarvestuses kuue etapi järel kolmandat kohta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles