Kõmuline Kyrgios jõudis kohtupingi asemel esmakordselt poolfinaali, Nadal pääses üle noatera

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP/Scanpix

Wimbledoni suure slämmi turniiril on selgunud neli vägevamat meestennisisti. Esimest korda jõudis sel tasemel nõnda kaugele Nick Kyrgios (ATP 40.).

Peamiselt vigurdamistega kuulsust kogunud austraallane on viimaks ka oma potentsiaali realiseerimas. Kyrgios alistas veerandfinaalis üsna kindlalt 6:4, 6:3, 7:6 (5) Tšiili esindaja Cristian Garini (ATP 43.). Matš kestis veidi üle kahe tunni. 

Wimbledonis lahendatud pisiprobleemide – näiteks kaks trahvi – taustal tiksub Kyrgiosel kuklas ka üks tõsine mure. Tenniseässa endine tüdruksõber süüdistab teda kallaletungis, juhtumit arutatakse praegu Austraalias. Sellele vaatamata sai ta eriloaga turniiri jätkata, mitte ei pidanud (kohe) kohtupinki istuma.

Varem oli Kyrgios slämmil jõudnud üksikmängus vaid korra kaheksa sekka (2015 Austraalias). Nüüd võitleb ta Wimbledonis koha eest finaalis turniiri kahekordse meistri Rafael Nadaliga (ATP 4.), kes sai ootamatult raske tööpäeva. 

Hispaania tenniselegend oli üllatusmehe Taylor Harry Fritzi (ATP 14.) vastu suure osa mängust pigem tagaajaja. Ameeriklane võitis avaseti 6:3, kaotas teise 5:7, oli siis taas parem 6:3 ning omas neljandas vaatuses head võimalust matši saatus ära otsustada.

Ent kogenud Nadal tuli selg vastu seina olukorrast, 4:5 kaotusseisust välja, võites kolm geimi järjest. Otsustavas setis andis Fritz vägeva lahingu, ta oli taas peal 5:4, ent pidi kiires lõppmängus tunnistama vastase 10:4 paremust. Kohtumine kestis peaaegu neli ja pool tundi.

Teises poolfinaalis madistavad Novak Djokovic (ATP 3.) ja Cameron Norrie (ATP 12.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles