NIMEKIRI ⟩ Kellega tuleb Mägil, Eesti kümnevõistlejatel ja noorel debütandil MMil rinda pista?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maicel Uibo pääses MM-koondisesse viimasel hetkel.
Maicel Uibo pääses MM-koondisesse viimasel hetkel. Foto: Tairo Lutter

Nädala pärast algavad USAs Oregonis kergejõustiku maailmameistrivõistlused. Täna avaldati kõige alade stardinimekirjad.

Eesti koondis on kuulsal Eugene'i staadionil esindatud viie sportlasega. Kõrget kohta püüavad 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi ning kümnevõistlejad Janek Õiglane, Johannes Erm ja Maicel Uibo. Täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi teeb kõigest 17-aastane kõrgushüppaja Karmen Bruus. 

Mägi tuleb esimest korda rajale 16. juulil, eeljooksud algavad Eesti aja järgi kell 23.30. Poolfinaal ja finaal toimuvad 18. ning 20. juuli varahommikul. 

400 meetri tõkkejooksus on stardis 40 sportlast 30 riigist. Mägi hoiab hooaja edetabelis Eesti rekordi 47,82ga viiendat kohta. Samas tuleb meeles hoida, et vigastusest taastuv Kartsen Warholm pole teinud tänavu ainsatki starti. Ka MMil pole tema osalemine kindel.

Tänavu on alla 49 sekundi jooksnud 19 meest. Selleks on aga võimelised veel paljud, MMi konkurents tõotab tulla väga tihe. 

400 meetri tõkkejooksu stardinimekiri (tänavused 20 paremat; nimi, rahvus, sünnikuupäev, isiklik rekord, hooaja tippmark):

Foto: Kuvatõmmis

Naiste kõrgushüppes on tänavu kahest meetrist jagu saanud vaid kaks naist, Belgradi sise-MMil esimesed kaks kohta jaganud Jaroslava Mahutšihh (2.03) ja Eleanor Patterson (2.00). Oregonis osaleb 31 sportlast 19 riigist.

Reitingupunktidega püünele pääsenud Bruus viis märtsis isikliku rekordi 1.91 peale. See pole sugugi nõrgim rekord, kolmel naisel on kirjas 1.90. Hooaja pingereas on eestlanna 21. kohal.

Kvalifikatsioon toimub 16. juulil kell 21.10, finaal 20. juuli varahommikul.

Naiste kõrgushüppe stardinimekiri (tänavused 12 paremat; nimi, rahvus, sünnikuupäev, isiklik rekord, hooaja tippmark):

Foto: Kuvatõmmis

Kuninglik kümnevõistlus toimub MMi kahel viimasel päeval ehk Eesti aja järgi 23.-25. juulini. Oregonist jääb eemale tänavuse hooaja edetabeli liider (8867 punkti) Garrett Scantling. Ent tugevaid tegijaid leidub sellele vaatamata.

Stardis on kaks 9000-punkti-meest, maailmarekordi (9126) omanik Kevin Mayer ja Damien Warner (9018). Neist esimest on viimastel hooaegadel seganud vigastused, teine kogus Götzises kuus nädalat tagasi 8797 silma. 

Isiklike rekordite võrdluses jagab Uibo (8604) kuuendat-seitsmendat kohta. Samas hooaja marke vaadates on Õiglane (8405) viies. Kokku on rivis 23 sportlast 12 riigist.

Kümnevõistluse stardinimekiri (tänavused 12 paremat; nimi, rahvus, sünnikuupäev, isiklik rekord, hooaja tippmark):

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles