BLOGI ⟩ Oregoni MMi 4. päev: okupeeritud Hersoni metsas valmistunud ukrainlane hüppas end medalile!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Andri Protsenko.
Andri Protsenko. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

USAs Oregoni osariigis Eugene'is peetava kergejõustiku MMi neljas päev oli eelnevates veidi hõredam, ent siiski põnev. Põhjaliku ülevaate leiab allolevast blogist.

Enne võistluspäeva

Kohaliku aja järgi hommikuses programmis jagatakse välja üks medalikomplekt, naiste maratonis. Lisaks jätkub naiste seitsmevõistlus.

Õhtul selgub lisaks paarile jooksualale ja seitsmevõistlusele maailmameister meeste kõrgushüppes. Huvitav on jälgida, mida suudab oma seitsmendal MMil esimest korda finaali jõudnud Ukraina atleet Andri Protsenko.

«Mul polnud aimugi, kas suudan Oregonis kokku panna korraliku hoojooksu, äratõuke ja hüppe. Pidin oma ettevalmistuse strateegiat muutma rohkem kui 30 protsenti,» jutustas kõrgushüppaja pärast kvalifikatsiooni.

«Ma ei saanud okupeeritud Hersoni linnast enne märtsi lõppu välja. Loomulikult üritasin treeninguid kuskil põldudel või metsades jätkata, ent see polnud põhja loomiseks piisav,» lisas ta. «Aga pärast 2.25 ületamist tundsin end juba enesekindlalt. See oli tehniliselt puhas ja hea katse. Kui suudan nii ka finaalis esineda, jään rahule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles