Robert Virves sai hakkama pealtnäha võimatuga ja ületas Ogier’ rekordi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Robert Virves ja Julia Thulin.
Robert Virves ja Julia Thulin. Foto: M-Sport

Kuigi meie rallimehel Robert Virvesel ei õnnestunud koduteedel triumfeerida, jäi talle Rally Estonialt siiski midagi väga-väga erilist näppude vahele.  

Rootslannast kaardilugeja Julia Thuliniga JWRC-klassis kihutav Virves võitles esialgu ka JWRC-klassi võidu pärast, kuid reede eelviimasel katsel tegi ta liiga rattale, mistõttu andis kahel viimasel katsel piduriteta sõites lõpuks klassivõidu teeninud Sami Pajarile ära ligemale poolteist minutit.

Ilma tolle äparduseta võib praktiliselt 100-protsendilise kindlusega väita, et muidu tõusnuks poodiumi kõrgeimale astmele just Virves ja Thulin. Kuidas nii?

Nimelt teenisid nad Rally Estonial koguni 17 katsevõitu ning purustasid niimoodi ka 2008. aastast Sebastien Ogier'ile kuulunud rekordi. Üheksakordne maailmameister võitis toona Jordaania rallil 16 katset. Tõsi, kes tahab juuksekarva lõhki ajada, siis Rally Estonial oli tänavu kavas 24 katset, Jordaania võidukihutamisel aga «kõigest» 22.  

Katsevõitudega määris Virves veidi ka oma rattahäda haavale palsamit. Nimelt teenib JWRC-sarjas iga katsevõidu eest lisapunkti ehk kokkuvõttes jäi talle Rally Estonialt näppude vahele rohkem kui klassivõidu noppinud Pajarile (35 vs. 29).

Tänu sellele püsib elus ka Virvese unistus JWRC-tiitlist: sarja kokkuvõttes on Pajaril ja Jon Armstrongil koos 85, Virvesel 84 ja Lauri Joonal 79 punkti. Väikesed vahed muutuvad aga praktiliselt olematuks, kui võtta arvesse tõsiasja, et JWRC-hooaja viimasel etapil Kreekas lähevad väljajagamisele topeltpunktid.

Omaette küsimus muidugi on, kas Virves hellenitemaale üldse läheb. «Loodame, et on võimalik ka Kreekas starti tulla ja võidelda tiitli nimel,» viitas Virves kurvale tõsiasjale, et rahaga tal just kõige paremad lood pole. «Eelarve on pärast Rally Estoniat jälle nullis. Ma loodan, et tänane tulemus aitab kaasa, et saaksin Kreekas ikkagi startida. Kõige olulisem, et suutsime siin näidata enda kiirust, mis oli tõepoolest olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles