Transujuja nimetati aasta naissportlase kandidaadiks (5)

Postimees Sport
Copy
Lia Thomas.
Lia Thomas. Foto: Brett Davis/USA TODAY Sports/Scanpix

USA üliõpilasspordi assotsiatsioon (NCAA) nimetas transujuja Lia Thomase aasta naissportlase auhinna kandidaadiks.

Thomas jõudis viimase aasta jooksul kogu maailma pealkirjadesse pärast seda, kui purustas USA kolledžisüsteemis mitmeid naiste rekordeid. Eelmise aasta lõpus püstitas ta uued rekordid 200 jardi ja 500 jardi vabaltujumises. Järgmisel kuul sai temast esimene transsportlane, kes võitis NCAA esimese divisjoni tiitli.

Pennsylvania ülikooli ujuja alistas 500 jardi vabaltujumise finaalis Emma Weyanti ja Erica Sullivani. Kusjuures mõlemad naised võitsid Tokyo olümpialt hõbemedali. Weyant pääses poodiumile 400 m kompleksujumises, Sullivan 1500 m vabaltujumises.

Thomas hakkas möödunud aasta lõpus kütma kirgi, kui püstitas järjepanu ülikooliujumise rekordeid. Et naiste seas võistlema hakata, pidi Thomas läbima hormoonravi, millega pärsitakse testosterooni hulka organismis.

NCAA aasta naissportlase auhinnale kandideerib 30 naist, finaali pääseb üheksa. Nende seast valib komitee välja võitja, kes avalikustatakse 2023. aasta jaanuaris.

Aasta naissportlase tiitlit on antud juba üle 30 aasta ja sellega tunnustatakse naissoost üliõpilassportlasi, on karjääri jooksul kogukonnas, spordis ja koolipingis silma paistnud.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles