Mis juhtus maailmarekordimees Warholmiga? Eelviimaseks jäänud norralane andis aru

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Karsten Warholm.
Karsten Warholm. Foto: Adam Warzawa

Kuigi maailmarekordimees Karsten Warholm tuli USAs Oregonis toimuvale kergejõustiku MMile vigastuspausi pealt, andsid eeljooksud ja poolfinaal lootust, et norralane võiks 400 meetri tõkkejooksu finaalis võidelda medalite pärast. Nii siiski ei läinud.

Norralane alustas MMi viienda päeva kulminatsioonala väga hästi, asudes juba esimesel tõkkel finaali juhtima. Tagasirgelt tema edu suurenes, kuid seejärel hakkasid vaikselt ettepoole rühkima ka konkurendid. 

Seitsmendale tõkkele tuli Warholm veel esimesena, kuid finišisirge alguses oleval kaheksandal takistusel lipsas hilisem võidumees Alison Dos Santos temast mööda.

Seejärel, alles jäänud 100 meetriga, tegid seda veel viis konkurenti ning lõpuks ületas Warholm finišijoone seitsmendana. Stopper läks kinni 48,42 peal.  

400 meetri tõkkejooksu tulemused.
400 meetri tõkkejooksu tulemused. Foto: WA

Pärast jooksu selgitas norralane kodumaa meediale, miks nii läks. «Laktaat (piimhape – K.H.) lõi liiga vara sisse, kuid ma vähemalt üritasin. Minu taktika oligi, kas kõik või mitte midagi,» sõnas juuni alguses toimunud Maroko teemantliiga etapil parema jala reie tagaosa vigastanud ning seetõttu peaaegu ka MMilt eemale jäänud Warholm. «Tundub, et ma tahtsin liiga palju. Vähene harjutuskordade arv andis täna tunda.»

Norralase selja taga lõpetanud, kuid samuti kerge vigastusega võidelnud Rasmus Mägi jaoks ei olnud maailmarekordimehe esitus otseselt üllatav. «Mõnes mõttes oli arvata, et kui Warholm kullamängust välja kukub, siis ei tea, kuidas ta lõpuni tuleb,» sõnas eestlane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles