BLOGI ⟩ Oregoni MMi 9. päev: draama! Kümnevõistluse suurfavoriit katkestas. Uibo püsib kõrges mängus

Jarmo Jagomägi
Copy
Kümnevõistluse suurfavoriidi Damian Warneri võisltus lõppes 400 meetri jooksu tagasirgel.
Kümnevõistluse suurfavoriidi Damian Warneri võisltus lõppes 400 meetri jooksu tagasirgel. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

USAs Oregoni osariigis Eugene'is peetava kergejõustiku MMi eelviimasel päeval oli lõpuks järg käes kümnevõistluse käes, kus stardis kolm eestlast: Janek Õiglane, Maicel Uibo ja Johannes Erm. Esimesed viis ala pakkusid nii suuri õnnestumisi kui ka draamat. Tiheda sündmustiku ülevaate leiab allolevast blogist.

Enne võistluspäeva

MMi hõbedat läheb kaitsma Uibo, kelle viimane väga tugev tulemus jääbki 2019. aasta Dohasse. «Ettevalmistus läks libedalt. Proovisime natuke teravust sisse ajada. Midagi väga keerulist pole teinud. Tervis on okei. Vorm tundub väga hea. Tuleb asi ära realiseerida,» märkis pärast Eesti meistrivõistlusi koduses Floridas harjutanud dekatleet.

Tänavusel hooaja tippmargiga (8405) on meie esinumber Õiglane, kes stardib juba neljandal MMil. Viimasest kahest korrast on tal ette näidata kuues ja neljas koht. 

«MMi õhustik on nii teistsugune. Tekib kohe teistsugune pinge. Külavõistlusel, kus tegin [kevadel] 8405 punkti, sellist asja ei teki. Seal oli lihtsalt närv sees, et polnud ammu võistelnud. Nüüd on närv sees, et tahaks näidata, milleks olen võimeline. Tiitlivõistluste õhustik sobib mulle,» sõnas Õiglane.

MMi debütanti Ermi on viimased poolteist aastat mässanud vasaku jala pöiamuredega. Päris muretult pole see lasknud valmistuda ka MMiks.

«Eestikatel tegin endale natuke haiget. Achilleuse kõõlus, mis on selle hüppeliigesega seotud, tegi valu. See on mul eelmise aasta vigastusest saati olnud natuke tõusude ja mõõnadega. Teivashüppe viimase paari katsega lõi välja,» selgitas alati positiivne Erm.

«Olen selle vigastuse enda arust suutnud välja ravida. Hooaja esimeses kümnevõistluses seda polnud. Arvan, et see ei tohiks mind nüüd siin segada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles