VIDEO 18-aastane poksitalent suri treeningul saadud vigastustesse

Christopher Krutto
Copy
Miracle Amaeze.
Miracle Amaeze. Foto: Miracle Amaeze/Facebook

18-aastane Nigeeria poksitalent Miracle Amaeze suri vaid loetud tunnid pärast treeningut.

Amaeze oli Nigeeria üks paremaid noori kergkaalu poksijaid ja võitis karjääri esimesed kaks matši väga kindlalt. Viimane neist toimus 1. juulil.

Kahjuks lõppes tema elutee enne, kui ta oleks kolmanda matšini jõudnud. Nimelt löödi ta treeningul kaks korda pikali. Pärast esimest korda jätkas poksija sparrimist, kuid teisel puhul kaotas ta teadvuse.

Noormees viidi kiirelt Lagoses asuvasse haiglasse, kuid arstidel ei õnnestunud enam Amaeze elu päästa.

«Raske ja kurva südamega peame teatama oma noore meistri Miracle Amaeze enneagsest surmast. Kuigi sa lahkusid liiga vara, siis sinu pärand elab edasi meie südames,» kirjutas Amaeze promotsioonifirma Monarch Promotions sotsiaalmeediasse.

Kusjuures see on juba teine surmajuhtum lühikese aja jooksul, mis Aafrika poksiskeenet raputab. Möödunud kuul lahkus elavate seast Simiso Buthelezi, kes võitles WBFi Aafrika kergkaalu tiitli eest. Ühel hetkel hakkas ta õhuga võitlema. Lõpuks sekkusid teised ja sportlane viidi haiglasse, kus tuvastati ajuverejooks. Tema elu enam päästa ei õnnestunud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles