Tenniseisade käitumine kurvastab Ukraina esinumbrit: me käime, räägime, selgitame, kuid nad teevad ikka teisiti

Copy
Elina Svitolina.
Elina Svitolina. Foto: PressFocus

Ukraina naiste tennise esireket Elina Svitolina (WTA 43.) seadis järjekordselt kahtluse alla maailma tenniseisade käitumise seoses Venemaa sõjalise agressiooniga. 

Nimelt on meeste ja naiste tennise katuseorganisatsioonid ATP ja WTA ühed vähesed, kes lubavad venelastel jätkuvalt spordivallas tegutseda. Tõsi, seda tuleb teha neutraalselt. 

Sellega soeses lahvatas kõige suurem skandaal suve alguses, kui Wimbledoni slämmiturniiri korraldajad otsustasid venelasi ja valgevenelasi tänavu võistlema mitte lubada.

Too lüke ärritas omakorda ATPd ja WTAd, vastumeetmena määrasid nad korraldajatele rahatrahvi ning otsustasid muruslämmil edetabelipunkte mitte jagada.

Parimal juhul maailma edetabelis kolmandat kohta hoidnud Svitolinat kurvastas selline käitumine väga. «Ma ei saa kuidagi nõustuda WTA ja ATP väljaütlemistega,» sõnas Tokyo olümpiapronks usutluses The Telegraphile. 

«Leian, et nad peaksid Ukraina mängijate jaoks rohkem tegema. Me oleme käinud WTA, ITFi (rahvusvaheline tenniseliit – toim) ja slämmiturniiride koosolekutel olukorda selgitamas ja öelnud, et me vajame abi. Aga nad on sellegipoolest otsustanud minna teist teed. Olin väga kurb, kui sain teada, mis seisukoha nad valisid. Wimbledoni korraldajate vastu on mul aga suur austus, sest nad võtsid vastu otsuse, mis ukrainlasi ka tegelikult toetas,» sõnas maikuus lapseootusest teatanud Svitolina.

Märksõnad

Tagasi üles