Ka teiselt Euroliiga klubilt pakkumise saanud Kotsar selgitas, miks liitus Baskoniaga

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Maik-Kalev Kotsar (vasakul).
Maik-Kalev Kotsar (vasakul). Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Eesti korvpallikoondislane Maik-Kalev Kotsar siirdus nädala alguses Hispaania tippklubisse Baskonia, mis pallib ka Euroliigas. «Valisin Baskonia, kuna näen seal head võimalust end põhirotatsiooni mängida ja palju mänguaega teenida,» vahendas tsentrit korvpallipodcast'i «Mängumehed» Twitteri lehekülg.

Kotsar jätkas: «Lisaks on teada, et klubi mängib kõrgeimal tasemel ja on ütlemata professionaalne. Peatreener Joan Peñarroya liitumine tolle klubiga mängis samuti otsuse osas suurt rolli.»

Eestlase sõnul tundis Baskonia tema vastu huvi ka möödunud hooaja keskel. Sel suvel mõtlesid Kotsari peale veel paar huvilist ning talle tehti ametlik pakkumine ka ühest teisest Euroliiga klubist.

25-aastane tsenter teenis viimased kaks hooaega leiba Saksamaal, kus esindas Hamburgi Towersit. Klubi jõudis mõlemal hooajal kodustel meistrivõistlustel play-off'i ning mängis mullu Euroopa tugevuselt teises sarjas EuroCup, kus pääseti samuti alagrupist edasi, aga kaotati 16 parema hulgas Valenciale.

Kotsar oli mõlemal hooajal igasuguse kahtluseta Hamburgi üks paremaid pallureid. Näiteks eelmisel hooajal käis 211 cm pikkune mängumees Bundesligas väljakul 34 kohtumises, kus teenis keskmiselt mänguaega 27 minutit ja 32 sekundit, viskas 14,2 punkti, võttis 7,7 lauapalli ning jagas 1,9 resultatiivset söötu. Kotsari efektiivsusnäitaja 18 oli meistrivõistluste paremuselt kolmas.

Meie mehe Baskoniasse siirdumisest loe rohkemat SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles